Brianne Mansolein Z

Big Star Junior K Z
1.45 cso
Big Star
1.60 cso
Quick Star
1.60 cso
Galoubet A 1.60 cso
Stella 1.60 cso
Jolanda
1.35 cso
Nimmerdor 1.60 cso
Elysette
Krista
prest, sport(cso), elite, pref, 1.35 cso
PoydorPilatus
Fata Morgana
Paquita
Hauptstutbuch
Pakt
Anthea
Attentia
folhenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
31.25%
Bugatti Mansolein Z; 2018 (Brunetti Z) 3de op stamboekkeuring met gemiddelde van 7,7 waarvan een 8,5 voor uitstraling, en een 8 voor beweging en bovenlijn.

Prada Mansolein Z 2019; (Poker de Mariposa) 2de stamboekkeuring met gemiddelde van 7,6 waarvan een 8,5 voor de voorhand, en een 8 voor beweging en algemene indruk.

Chanel Mansolein Z; 2020 (Cantona TN) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,67 waaronder een 9,5 voor de voorhand en een 9 voor algemene indruk. Hiermee Elite verklaard !

De directe familie van Brianne Mansolein Z:

Brianne Mansolein Z is een dochter van Attentia. De moeder van Attentia is Saskia, zij bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammend van Athlet Z. Saskia bleek een sterk verervende merrie te zijn, want haar nakomelingen waren succesvol in de sport.
Zo werd haar zoon Abuel met succes uitgebracht in het ZZ- springen. Een andere zoon, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard en haar zoon Bavaria Blue werd zelf goedgekeurd als dekhengst in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix.
Een volle zus van Attentia, de geprimeerde Hauptstutbuch merrie Elanca was geklasseerd in het ZZ- springen en is daarna ingezet voor de fokkerij. En bracht op haar beurt meerdere Z- en hoger geklasseerde springpaarden. De andere volle zus van Attentia, Finistere, werd geprimeerd tot Hauptstutbuch. Maar daar houdt het nog niet op. De grootmoeder van Attentia, Fiesta, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno.


De stam van Brianne Mansolein Z:

Brianne Mansolein Z komt uit de zeer succesvolle merrielijn: Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht. Holsteinerstam 4025 staat bekend om meer dan alleen goede sport- en keuringspaarden. Het is één van de weinig stammen ter wereld die niet alleen via de moederlijn zijn succesvolle stempel weet te drukken, maar ook de goedgekeurde dekhengsten uit deze stam, weten op hun beurt sterk te stempelen. Dit is uiterst uniek, en maakt het een privilege om te mogen fokken met zulk sterk materiaal.

Een kleine greep uit de lijst van bekende paarden uit Holsteinerstam 4025 zijn: de oud olympische kampioen Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II, Balous Bellini, Remember, Monopol, Cobretti en Untouched . De meeste van deze goedgekeurde dekhengsten sprongen zelf internationaal. Opvallend is dat de goedgekeurde hengst Bavaria Blue een volle broer is van Attentia.

In Nederland kennen we de KWPN goedgekeurde dekhengst Whitesnake die afskomstig is uit Holsteinerstamm 4025.

Maar ook de succesvolle internationale Grand-Prix paarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy, Mustax Questeur, Awhalagano en Classie 2 komen allemaal uit Holsteinerstam 4025.


De vader is: Big Star Junior K Z

Foto Hengst Big Star Junior K Z nakomeling Big Star x Polydor x Pakt

De genen van het fenomeen Big Star (Olympisch goud in Londen), gekruist met het bloed van Krista, moeder van o.a. de geniale Wereldbekerwinnaar Taloubet Z. Dat is BIG STAR JR. Big Star Junior heeft een ongeëvenaarde afstamming, die tot uitdrukking komt als Big Star Jr gaat springen. Cees Klaver is de fokker van zowel Big Star, Taloubet KZ en Big Star Junior.

Vader Big Star is het beste springpaard ter wereld met ondermeer Olympisch goud in Londen 2012. Big Star is tevens verkozen tot KWPN paard van het jaar 2012.

Moeder Krista. De moeder van Big Star Junior is de elite, preferente, prestatie en sport-merrie Krista. Zij is ook de moeder van de geniale Taloubet K Z, winnaar van Grote Prijzen en de Wereldbeker 2011 in Leipzig.

Big Star Jr werd in 2011 goedgekeurd door Studbook Zangersheide. Hij voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN. Big Star Junior is sinds 2011/2012 beschikbaar als dekhengst.