Elixer Mansolein

Elixer Mansolein is een royaal gebouwde hengst met goede bewegingen, een correct exterieur en vooral veel uitstraling. Hij is onderzoekend, zelfbewust en niet snel bang, hij stapt overal op af. Elixer Mansolein is het grootste veulen wat ooit bij ons is geboren, maar ondanks dat was hij meteen na de geboorte al zeer krachtig.


Mermus R
keur 1.30 cso
Burfggraaf
pref 1.50 cso
Landgraf ILadykiller xx
Warthburg
LoandaCor de la Bryere
Urbine
Dwermie
pref prest
Ramiro Z 1.60 csoRaimond
Valine
WermieJoost
Termie
Attentia
folhenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
41.60%

De vader is: Mermus R.

Foto Hengst Mermus R nakomeling Burggraaf x G Ramiro Z xx x Joost

Mermus R Fokfamilie 900. Een geweldige Groningse merriestam en vijf prestatiehengsten op rij, dat is de genetische kracht van Mermus R. Topleverancier van vermogen, voorzichtigheid en een atletisch gebruik van het lichaam.

Moeder DW Termie behoort tot het neusje van de Roelofs-zalm. Zij leverde ook de hengsten Odermus R en Wender R.
De Dermie-stam bracht onder meer de internationale springpaarden G Adermie, C Adermie, F Termie, Jean, Matsuru's Joker, La Belle de Jour en Toys R Us voort.

Mermus R brengt fijn bewegende paarden met een prettig karakter. Het zijn aansprekende, royaal ontwikkelde rechthoeksmodellen met een goede stokmaat. Ze zijn iets laatrijp. De kinderen van Mermus R maken al enkele jaren zeer veel indruk op merriekeuringen en op springwedstrijden. Ze hebben veel afdruk en veel vermogen, met een zeer goede achterhandtechniek en ze zijn daarbij zeer voorzichtig.

De eerste Mermus R-kinderen melden zich voor het grote internationale werk. Rubert R was vorig jaar één van de steunpilaren van het Oranje-team, Peter Charles bereidt hem nu voor op de Olympische Spelen in Hong Kong.
Mylene Diederichsmeier won dit jaar in Neustadt-Dosse met het Roelofs-fokproduct Anuberta (Mermus R x Joost). Andere internationale Mermus R-kinderen zijn Coco Loco R, T Anubertha, Ramazotti, Rembrandt, Salerno en Santana.

Op de Expo Talent Sale behoorden Geesteren-winnares Violet (Mermus R x Pablo, € 110.000,-) en Exclusief (Indoctro x Mermus R, € 175.000,-) tot de duurste paarden. Op de veiling van Holger Hetzel veranderde een Elmshorn x Mermus R voor € 420.000,- van eigenaar.

Hoe sterk en fokzuiver de genen van Mermus R zijn blijkt wel uit het succes van zijn zonen Rubert R (Zangersheide) en Sam R (KWPN). Ook Paul Schockemöhle maakt gebruik van het Mermus R-bloed middels de Zangersheide gekeurde Within Temptation.


De moeder van Elixer Mansolein: Attentia

Foto Attentia moeder van Elixer Mansolein

De Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese kwam in augustus 2003 naar onze stal. Deze merrie beschikt over zeer goede basisgangen en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Daarbij laat ze ook een fantastische sprong zien. Zoals een echte Holsteiner betaamt springt ze met veel vermogen en vertoon. Ze overwint zelfs de hoogste hindernissen met speels gemak, altijd goed in de techniek en met een bijzonder goed lichaamsgebruik. Een droom van een springpaard waar geen opdracht te moeilijk voor is.

Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II. Maar ook de succesvolle springpaarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy.
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.
Fiesta, de moeder van de moeder van Attentia, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno. Saskia, de moeder van Attentia, bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammelingen van Athlet Z. Bijna al deze paarden leverde bijzondere prestaties. Abuel werd succesvol uitgebracht in het ZZ- springen, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard, Bavaria Blue werd goedgekeurd in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix, de merrie Elanca klasseerde in het ZZ- springen en is succesvol in de fokkerij en als laatste was er nog de merrie Finistere die Hauptstutbuch werd.
Attentia kreeg als veulen een premie op de keuring en is daarna ingezet voor de fokkerij.

In deze beknopte samenvatting over de bloedlijn en prestaties uit de stam van Attentia wordt duidelijk dat het hier gaat om een zeer succesvolle stam, waar goed presterende paarden uit voortkomen.
Ook van de nafok van Attentia, die met hun jonge leeftijd al veel potentie laten zien, hebben we hoge verwachtingen.
Zij zullen dan ook een mooie toekomst tegemoet gaan!


Vererving Attentia:

De verervingskracht van Attentia is veelzijdig. Ze geeft mooie veulens die altijd beschikken over een goed, open en fijn karakter. Haar nakomelingen kenmerken zich door maat en formaat met drie goede basisgangen. Alle nakomelingen stappen ruim voldoende, hebben een goede en krachtige draf en een goede galop. Haar nakomelingen springen met veel vermogen, goede techniek en vooral veel plezier. Het zijn makkelijke paarden om mee te werken. Ze willen leren en gaan voor je door het vuur. Hun veelzijdige talent en super karakters, maken het tot zeer fijne en getalenteerde sportpaarden.