Faiga Romance Mansolein

Faiga Romance Mansolein, een topper van een halfbloed. Faiga Romance Mansolein staat voor wat men wil zien in een paard voor de toekomstige sport. Faiga is een zeer chique merrie, elegant, hoogbenig, mooi belijnd met een prachtige hoofdje. Ze heeft een sterk karakter, is ijzerhard en zeer behendig. Telkens weer laat ze haar kwaliteiten zien in alle drie haar basisgangen, ze is zo vertrokken maar schakelt even makkelijk terug in tempo. De perfecte en zeldzame combinatie van bewezen springbloed gekoppeld aan een bewezen volbloedlijn. Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.


KojakPit IPilotPilatus
Gratia
Findra
Verbandsprämie
Fruhlingstraum II
Amsel
RabeaRex FritzRamiro pref
Merana
RamonaRokoko
Mohana
I’ll Take Romance xxTi King xxArctic Tern xxSea Bird xx
Bubbling Beauty xx
Ilrem xxPrudent xx
Persepolis xx
Laura’s Venture xxDom Racine xxKalamoun xx
La Ferte Milon xx
Marie de Russy xxSassafras xx
Primula xx
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
TB-12
60.55%

De vader is: Kojak.

Foto Hengst Kojak nakomeling Pit I x Rex Fritz x Rokoko

De Westfaalse springpaardenvererver Pit I behoort zonder twijfel tot één van de beste zonen in de fokkerij van de legendarische stempelhengst Pilot. Pit I is zelf een volle broer van het bekende internationale springpaard Prinzregent van Norbert Koof. Beide stammen af van de merrie Findra (v. Fruhlingstraum). Dat Pit I zijn springgenen doorgeeft aan zijn nakomelingen, bewijzen de internationale springpaarden Perina (Meredith Michaels), Paloma (Patricia Stovel) en Picadilly (Debby Winkler). Daarnaast zijn er reeds meer dan twintig zonen van Pit I goedgekeurd voor de dekdienst, waaronder Kojak. In de tweede en derde generatie van Kojak's moederlijn zien we twee hengsten uit de bekende Ramzeslijn met respectievelijk Rex Fritz (v. Ramiro) en Rokoko (v. Romadour II). Uit deze wijdvertakte Hannoveraanse familie komt ook een groot aantal goedgekeurde hengsten, waarvan Abendfrieden, Alljeder en Festsport I-III de bekendste zijn.

Kojak overtuigde op alle springonderdelen tijdens zijn aanlegtest met drie maal een 9 en een 8,5. In 1997 was Kojak winnaar van de hengstencompetitie en leverde hij de Nederlands kampioene bij de merrieveulens. Daarna moest Kojak helaas uit de springsport worden teruggetrokken in verband met een peesblessure. Bij het KWPN zijn reeds twee zonen goedgekeurd, te weten Paco en Optimist. De nakomelingen van Kojak zijn veel gevraagd door de springruiters en presteren opvallend goed in de nationale- en internationale springring. Kojak had meerdere finalisten bij de IAN-trofee en leverde de kampioen vrijspringen in Saasveld. Kojak-nakomelingen die inmiddels op Grand-Prix niveau springen zijn Orchidee (Kojak x Jasper) met Steve Guerdat en Oubertha (Kojak x Cavalier) met Gilbert Deroock.

In 2008 is Kojak bij het KWPN voor het leven goedgekeurd!


De moeder van Faiga Romance Mansolein: I'll Take Romance

Foto I ll Take Romance moeder van Faiga Romance Mansolein

De Frans-Engelse volbloed fokmerrie I'll Take Romance (1993) stamt af van de TB-12 volbloedstam
.
Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.

Haar vader, de hengst Ti King xx (met indertijd een dekgeld van € 15.000) was zelf zeer verdienstelijk op de renbaan. Via de moederlijn van I'll Take Romance zien we de hengst Dom Racing xx maal Sassafras xx maal Petingo xx.

De TB-12 stamt uit het jaar 1727 en bracht ruim 75 goedgekeurde hengsten. Deze lijn staat aan de grondslag van het Hannover en Trakehner stamboek. Daarmee behoort deze stam tot de oudste TB stammen ter wereld!
De TB-12 stam is dubbel verankerd in Lovely Romance Mansolein. Ti king xx voert tweemaal het bloed van de TB-5 en gaat zelf direct terug op de TB-12, net als zijn kleindochter.
De TB-12, 13 en 5 zijn in vrijwel alle invloedrijke bloedlijnen ter wereld terug te vinden. Zo hebben de TB-12, 13 en 5 grote invloed gehad op de Duitse stamboeken zoals Holsteiner, Trakehner, Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rheinland en Selle Francais, maar is ook terug te vinden in Zangersheide, KWPN, NRPS en vele andere stamboeken.

Bekijkt u eens de bloedlijn van een willekeurig toppaard en de kans is zeer groot dat de combinatie van de TB-12, 13 en 5 lijn er in terug te vinden is. De invloed van deze stammen op de rijpaardfokkerij is wereldwijd.Enkele invloedrijke namen die de combinatie van de TB-12 met de TB-5 voeren zijn o.a.: Cartoon Z, Ladykiller xx, Le val Blanc xx, Orange Peel xx, Jus de Pomme xx, Grand Veneur, Almé Z, Ibrahim, Furioso xx, Jalisco B, Fair Play III, Quidam de Revel, For Pleasure, Cor de la Breyere, Indorado, Landgraf I, Voltaire, Clinton, Shutterfly, Dreamcatcher, Doruto en nog vele andere.
Ook Rantzau xx voert de TB-12 met de TB-5 en is de vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde dekhengsten.
Dit is slechts een kleine greep uit de beroemde namen, teveel om allemaal op te noemen. Toch willen wij nog enkele voor het voetlicht brengen:
De beroemde volbloedhengst Le Val Blanc xx gaat terug op de combinatie van de TB-12, 13 en 5 en daarmee ook zijn kleinzonen Cocktail en Broere Jazz, wiens invloed op de Nederlandse fokkerij en daarbuiten erg groot is geworden.

De wereldberoemde Libero H die onder Jos Lansink de sterren van de hemel sprong, voert via zijn vader Landgraf I ook de combinatie van de TB-5, 12 en 13. Zijn invloed op de hedendaagse springenpaardenfokkerij is groots d.m.v. zijn zonen Ikoon, Niagara, Nijinski, Numero Uno en Ustinov. In Frankrijk is in de hedendaagse springpaardenfokkerij de invloed van deze combinaties overal terug te vinden. Zoals bij de hengst Orange Peel xx en zijn zoon Jus de Pomme, en de grootheid Grand Veneur. Maar ook in de wereldberoemde hengsten Ibrahim, Almé en Furioso xx.
De merrie Shutterfly van Meredith Michaels-Beerbaum gaat terug op de combinatie van de TB-12 en 5 en is het meest verdienende springpaard van 2008.
Warum Nicht van Isabel Werth was in 2008 het meest verdienende dressuurpaard en u raadt het al, ook dit paard gaat terug op de TB-13 en 5 lijn!
Het internationale springpaard en de bij het KWPN, Hannover, Holstein en English thoroughbred goedgekeurde hengst Martel xx voert ook de combinatie van de TB-13 en 5. De alom bekende volbloedhengst Courville xx willen we nog even nader toelichten. Deze hengst voert maar liefst drie keer de TB-5, twee keer de TB-12 en een keer de TB-13. Zijn invloed is vandaag de dag nog duidelijk merkbaar door zijn vele internationale succesvolle nakomelingen, maar ook in goedgekeurde zonen en kleinzonen zoals: Royal Bravour, Notaris, Hamilton, Damiro, Dutchboy, Zandigo en de dressuurhengsten Oscar en Kimberley.

Met deze opsomming is het overduidelijk dat de TB-12, 13 en 5 lijnen zich meer dan bewezen hebben en garant staan voor uiterst succesvolle sportpaarden wereldwijd.De topsport van tegenwoordig vraagt dringend om meer volbloedinbreng, maar het is moeilijk om een goede, rijtypische volbloed te vinden die de fokkerij vooruit kan helpen.
Stal Mansolein heeft de durf en visie om met een volle volbloed merrie te fokken en te gaan voor kwaliteit! Dat mag wel blijken uit de lijn van I'll Take Romance. Onze merrie I'll Take Romance is een zeer rijtypische merrie die haar kwaliteiten steeds weer doorgeeft aan haar nakomelingen, en zo ook aan haar dochter Lovely Romance Mansolein. Een merrie die staat voor kwaliteit, een goed en cool karakter, doorzettingsvermogen en drie basisgangen om van te watertanden!!