Félice Mansolein Z

Félice Mansolein Z is een klasse apart. Luxer dan we hadden verwacht uit deze combinatie. Ze is langelijnd en heeft nu al aardig wat volume in haar exterieur zonder zwaar te zijn. Haar kracht ligt in snelheid en wendbaarheid. Voorzichtig van aard, goed kijkend, maar niet bang. Als je haar op het weiland bekijkt valt op dat dit veulen snel wil gaan. Ze wil graag het uiterste eruit halen en zo jong als ze is, is ze al zeer behendig met haar kracht, vermogen en lijf.


Flamenco de Semilly
1.60 cso
Le Tot de Semilly
1.60 cso
Grand VeneurAmour du Bois
Tanagra G
Venue du TotJuriste
Relique
Quenotte du CheminSt. Brendan xxMilesain xx
Atlntida xx
GavotteVamba du Mesnil
Urette
Attentia
folhenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
46.09%

De vader is: Flamenco de Semilly.

Foto Hengst Flamenco de Semilly nakomeling Le Tot de Semilly x St Brendan xx x Vamba du Mesnil

1993 | Selle Français | bruin | 1m70

Verelst Flamenco de Semilly is een zoon van de franse verever Le Tot de Semilly (Grand Veneur) die ook bekend staat als vader van Diamant de Semilly, Fidji du Fleuri, Ashley de Semilly ....
Zijn moeder Quenotte du Chemin is een dochter van de volbloed St-Brendan xx. Deze Quenotte gaf ook de goedgekeurde hengsten Vraitot en Dollar de Semilly, die trouwens volle broers zijn van Flamenco. Vraitot eindigde 4de bij de 7-jarigen en presteert nu op 1.40 m niveau en Dollard De Semilly, geklasseerd voor de finale van het kampioenschap van Frankrijk te Fontainebleau.
Flamenco heeft een geweldige techniek op de sprong, gepaard gaand met een zeer goed ruggebruik. Voor Flamenco geldt zeker de uitdrukking:"hij springt uit het boekje". Begin 2010 werd Flamenco gelauwerd als AMBASSADEUR voor het BWP stamboek dankzij de resultaten van zijn nakomelingen in de springsport. Reeds meerdere producten van Flamenco doen hun vader alle eer aan door te presteren op het hoogste niveau. o.a. Wonderboy III, Je t'aime Flamenco, Amour du Bois, Willem van het vanshof, Winnipeg de Rialfo, Viconte D.....

AMBASSADEUR FLAMENCO DE SEMILLY is een typische Selle Français met ongelooflijk veel kwaliteit op de sprong en een gouden karakter.
Naargelang het aantal dekkingen over zijn hele loopbaan en toch een hele reeks kinderen die presteren op hoog niveau, durven we duidelijk te stellen dat Flamenco een echte verever is.

Goedgekeurd voor BWP en S.F.

Palmares:
Flamenco sprong zich als jong paard reeds in de kijker door zowel als 4-5-6 en 7jarige altijd de finale te halen van de kampioenschappen.
enkel resultaten vanaf zijn 8 jaar :
CSI A Eindhoven 1m50 3de plaats
" " " 4de plaats
2de CSI -A Zuidlaren 1m50
3de CSI-A Neumunster 1m45
CSIO Lummen 4de KL.G.P.


De moeder van Félice Mansolein Z: Attentia

Foto Attentia moeder van Felice Mansolein Z

De Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese kwam in augustus 2003 naar onze stal. Deze merrie beschikt over zeer goede basisgangen en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Daarbij laat ze ook een fantastische sprong zien. Zoals een echte Holsteiner betaamt springt ze met veel vermogen en vertoon. Ze overwint zelfs de hoogste hindernissen met speels gemak, altijd goed in de techniek en met een bijzonder goed lichaamsgebruik. Een droom van een springpaard waar geen opdracht te moeilijk voor is.

Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II. Maar ook de succesvolle springpaarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy.
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.
Fiesta, de moeder van de moeder van Attentia, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno. Saskia, de moeder van Attentia, bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammelingen van Athlet Z. Bijna al deze paarden leverde bijzondere prestaties. Abuel werd succesvol uitgebracht in het ZZ- springen, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard, Bavaria Blue werd goedgekeurd in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix, de merrie Elanca klasseerde in het ZZ- springen en is succesvol in de fokkerij en als laatste was er nog de merrie Finistere die Hauptstutbuch werd.
Attentia kreeg als veulen een premie op de keuring en is daarna ingezet voor de fokkerij.

In deze beknopte samenvatting over de bloedlijn en prestaties uit de stam van Attentia wordt duidelijk dat het hier gaat om een zeer succesvolle stam, waar goed presterende paarden uit voortkomen.
Ook van de nafok van Attentia, die met hun jonge leeftijd al veel potentie laten zien, hebben we hoge verwachtingen.
Zij zullen dan ook een mooie toekomst tegemoet gaan!


Vererving Attentia:

De verervingskracht van Attentia is veelzijdig. Ze geeft mooie veulens die altijd beschikken over een goed, open en fijn karakter. Haar nakomelingen kenmerken zich door maat en formaat met drie goede basisgangen. Alle nakomelingen stappen ruim voldoende, hebben een goede en krachtige draf en een goede galop. Haar nakomelingen springen met veel vermogen, goede techniek en vooral veel plezier. Het zijn makkelijke paarden om mee te werken. Ze willen leren en gaan voor je door het vuur. Hun veelzijdige talent en super karakters, maken het tot zeer fijne en getalenteerde sportpaarden.