Icoon MansoleinBodinus
1.20 cso
Padinus
keur 1.30 cso
Heartbreaker
1.60 cso
Nimmerdor 1.60 cso
Bacarole
Ladina
sport keur 1.50 cso
Grannus 1.50 cso
Everdina
Ultra Siena WNamelus R
pref 1.30 cso
Concorde 1.60 cso
Eamelusiena
ZelusienaAbgar xx
Melusiena
Attentia
folhenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
39.45%

De vader is: Bodinus.

Foto Hengst Bodinus nakomeling Padinus x Namelus R x Abgar xx

Bodinus is een zoon van de te vroeg gestorven Padinus. De zoon van Heartbreaker uit het internationale springpaard Ladina (Grannus x Tangelo xx). Padinus kreeg dit jaar het predikaat KEUR en staat bovenaan op de index.

Grootvader Namelus R kreeg dit jaar het predikaat PREFERENT!

De moeder van Bodinus, Ultra Siena W, komt uit de bekende Melusiena-stam. Deze Melusiena-stam vindt haar oorsprong bij Stal Roelofs en leverde een hele reeks internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten, onder andere Sam R, Vegas R, Namelus R, Rosinus en Relusiena W.
Voor de Melusiena-stam is het ontzettend werkwillige karakter zeer specifiek.

Grootmoeder Zelusiena is een dochter van de Engels volbloed Abgar xx. Zelusiena bracht in combinatie met Lancelot ook het nationale springpaard Relusiena W.

Met de invloed van hengsten als Abgar xx, Tangelo xx en Courville xx in zijn pedigree, voert Bodinus een hoog percentage volbloed en kan dan ook worden gezien als een veredelaar.

Bodinus kreeg vier keer een 8.5 voor de springonderdelen tijdens zijn verrichting en wordt geroemd om zijn reflexen en springtechniek waarbij hij de sprong zeer goed afmaakt.

Bodinus heeft in 2011 een zeer goede collectie veulens getoond die opviel door maat, uitstraling en een ruime lichtvoetige galop met veel balans.


De moeder van Icoon Mansolein: Attentia

Foto Attentia moeder van Icoon Mansolein

De Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese kwam in augustus 2003 naar onze stal. Deze merrie beschikt over zeer goede basisgangen en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Daarbij laat ze ook een fantastische sprong zien. Zoals een echte Holsteiner betaamt springt ze met veel vermogen en vertoon. Ze overwint zelfs de hoogste hindernissen met speels gemak, altijd goed in de techniek en met een bijzonder goed lichaamsgebruik. Een droom van een springpaard waar geen opdracht te moeilijk voor is.

Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II. Maar ook de succesvolle springpaarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy.
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.
Fiesta, de moeder van de moeder van Attentia, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno. Saskia, de moeder van Attentia, bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammelingen van Athlet Z. Bijna al deze paarden leverde bijzondere prestaties. Abuel werd succesvol uitgebracht in het ZZ- springen, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard, Bavaria Blue werd goedgekeurd in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix, de merrie Elanca klasseerde in het ZZ- springen en is succesvol in de fokkerij en als laatste was er nog de merrie Finistere die Hauptstutbuch werd.
Attentia kreeg als veulen een premie op de keuring en is daarna ingezet voor de fokkerij.

In deze beknopte samenvatting over de bloedlijn en prestaties uit de stam van Attentia wordt duidelijk dat het hier gaat om een zeer succesvolle stam, waar goed presterende paarden uit voortkomen.
Ook van de nafok van Attentia, die met hun jonge leeftijd al veel potentie laten zien, hebben we hoge verwachtingen.
Zij zullen dan ook een mooie toekomst tegemoet gaan!


Vererving Attentia:

De verervingskracht van Attentia is veelzijdig. Ze geeft mooie veulens die altijd beschikken over een goed, open en fijn karakter. Haar nakomelingen kenmerken zich door maat en formaat met drie goede basisgangen. Alle nakomelingen stappen ruim voldoende, hebben een goede en krachtige draf en een goede galop. Haar nakomelingen springen met veel vermogen, goede techniek en vooral veel plezier. Het zijn makkelijke paarden om mee te werken. Ze willen leren en gaan voor je door het vuur. Hun veelzijdige talent en super karakters, maken het tot zeer fijne en getalenteerde sportpaarden.