Lovely Romance Mansolein

Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xxTudor Melody xx
Picture Light xx
Square Note xxHigh Top xx
Piazza del Grillo xx
DonataDavignon 1Donnerhall
Piroschka
DonjaDon Juan
Atila
I’ll Take Romance xxTi King xxArctic Tern xxSea Bird xx
Bubbling Beauty xx
Ilrem xxPrudent xx
Persepolis xx
Laura’s Venture xxDom Racine xxKalamoun xx
La Ferte Milon xx
Marie de Russy xxSassafras xx
Primula xx
Donkerbruin
Mail Stal Mansolein
NRPS
TB-12
77.54%

Lovely Romance Mansolein is een donkerbruin hoogst edel, hoogbenig en langgelijnd merrie met expressieve bewegingen. Lovely Romance Mansolein is alles en meer van wat we hadden verwacht. Ze is luxe in haar belijningen en heeft de prachtige kenmerken van de volbloed meegekregen in haar exterieur met de moderne eigenschappen van het ultime dressuurpaard. Een kwaliteitsvolle merrie waarmee we in de toekomst de prestatierijke lijn van haar moeder, I'll Take Romance voort zullen zetten.

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.Joyline Mansolein; 2014 (Lord Leatherdale)

Kalypso Mansolein; 2015 (Everdale) Stamboekkeuring Selle Francais opgenomen met 15,8/20
Sport (Dr) predicaat bij KWPN. ZZ-Licht geklasseerd

Lara Mansolein; 2016 (Alexandro P) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 73 punten waaronder een 8 voor de draf. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".
L-1 dressuur geklasseerd

Newton Mansolein; 2018 (Hitmaker) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 69,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk.
Vijfde in Cycle Classic 4 jr. dressuurpaardencompetities

Osiris Mansolein; 2019 (Jerveaux) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 76,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Polaris Mansolein; 2020 (Jerveaux) Kampioen op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 81,5 punten waaronder een 9 voor zijn draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur" Hiermee Elite verklaard !

Romance Mansolein; 2021 (Dante US) tweede tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9 voor de draf, galop en algemene indruk! Met gemiddeld 84% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

De directe familie van Lovely Romance Mansolein:

De Moeder van Lovely Romance Mansolein is I'll Take Romance. Zowel de moeder als de grootmoeders van Lovely Romance Mansolein hebben op de renbaan gelopen. Het zijn allemaal paarden die uit jaren 60, 70 en 80 afkomstig zijn, waardoor er helaas weinig directe sportresultaten te achterhalen zijn.


De stam van Lovely Romance Mansolein:

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.

De TB-12 stamt uit het jaar 1727 en bracht ruim 75 goedgekeurde hengsten. Deze lijn staat aan de grondslag van het Hannover en Trakehner stamboek. Daarmee behoort deze stam tot de oudste TB stammen ter wereld! De TB-12 stam is dubbel verankerd in Lovely Romance Mansolein. Grootvader Ti king xx voert tweemaal het bloed van de TB-5 en gaat zelf direct terug op de TB-12, net als zijn kleindochter. De TB-12, 13 en 5 zijn in vrijwel alle invloedrijke bloedlijnen ter wereld terug te vinden. Zo hebben de TB-12, 13 en 5 grote invloed gehad op de Duitse stamboeken zoals Holsteiner, Trakehner, Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rheinland en Selle Francais, maar is ook terug te vinden in Zangersheide, KWPN, NRPS en vele andere stamboeken.

Bekijkt u eens de bloedlijn van een willekeurig toppaard en de kans is zeer groot dat de combinatie van de TB-12, 13 en 5 lijn er in terug te vinden is. De invloed van deze stammen op de rijpaardfokkerij is wereldwijd.Enkele invloedrijke namen die de combinatie van de TB-12 met de TB-5 voeren zijn o.a.: Cartoon Z, Ladykiller xx, Le Val Blanc xx, Orange Peel xx, Jus de Pomme xx, Grand Veneur, Almé Z, Ibrahim, Furioso xx, Jalisco B, Fair Play III, Quidam de Revel, For Pleasure, Cor de la Breyere, Indorado, Landgraf I, Voltaire, Clinton, Shutterfly, Dreamcatcher, Doruto en nog vele andere. Ook Rantzau xx voert de TB-12 met de TB-5 en is de vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde dekhengsten. Dit is slechts een kleine greep uit de beroemde namen, teveel om allemaal op te noemen. Toch willen wij nog enkele voor het voetlicht brengen: De beroemde volbloedhengst Le Val Blanc xx gaat terug op de combinatie van de TB-12, 13 en 5 en daarmee ook zijn kleinzonen Cocktail en Broere Jazz, wiens invloed op de Nederlandse fokkerij en daarbuiten erg groot is geworden.

De wereldberoemde Libero H die onder Jos Lansink de sterren van de hemel sprong, voert via zijn vader Landgraf I ook de combinatie van de TB-5, 12 en 13. Zijn invloed op de hedendaagse springpaardenfokkerij is groots d.m.v. zijn zonen Ikoon, Niagara, Nijinski, Numero Uno en Ustinov. In Frankrijk is in de hedendaagse springpaardenfokkerij de invloed van deze combinaties overal terug te vinden. Zoals bij de hengst Orange Peel xx en zijn zoon Jus de Pomme, en de grootheid Grand Veneur. Maar ook in de wereldberoemde hengsten Ibrahim, Almé en Furioso xx.

De merrie Shutterfly van Meredith Michaels-Beerbaum gaat terug op de combinatie van de TB-12 en 5 en is het meest verdienende springpaard van 2008.
Warum Nicht van Isabel Werth was in 2008 het meest verdienende dressuurpaard en u raadt het al, ook dit paard gaat terug op de TB-13 en 5 lijn!
Het internationale springpaard en de bij het KWPN, Hannover, Holstein en English thoroughbred goedgekeurde hengst Martel xx voert ook de combinatie van de TB-13 en 5. De alom bekende volbloedhengst Courville xx willen we nog even nader toelichten. Deze hengst voert maar liefst drie keer de TB-5, twee keer de TB-12 en een keer de TB-13. Zijn invloed is vandaag de dag nog duidelijk merkbaar door zijn vele internationale succesvolle nakomelingen, maar ook in goedgekeurde zonen en kleinzonen zoals: Royal Bravour, Notaris, Hamilton, Damiro, Dutchboy, Zandigo en de dressuurhengsten Oscar en Kimberley. Met deze opsomming is het overduidelijk dat de TB-12, 13 en 5 lijnen zich meer dan bewezen hebben en garant staan voor uiterst succesvolle sportpaarden wereldwijd. De topsport van tegenwoordig vraagt dringend om meer volbloedinbreng, maar het is moeilijk om een goede, rijtypische volbloed te vinden die de fokkerij vooruit kan helpen.


De vader is: Leonardo da Vinci.

Foto Leonardo da Vinci nakomeling van Lauries Crusador xx x Davignon 1

....een kunstenaar in de moderne fokkerij. Tijdens de hengstenkeuring 2005 in Westfalen kreeg Leonardo da Vinci van de keuringscommissie het groene licht voor de fokkerij. De 1m71 metende halfbloed presenteerde zich, als zoon van de populaire Duitse volbloedhengst Lauries Crusador xx, tijdens de hengstenkeuring met veel uitstraling en een uitzonderlijk bewegingsmechanisme.
De 3 basisgangen werden door de langbenige schoonheid getoond met veel tact en veel souplesse. Ook in het vrijspringen liet Leonardo da Vinci zich verdienstelijk zien.
Het bloed van Lauries Crusador xx geniet in Duitsland met de dag meer bekendheid en roem. Een volbloed die de rijpaardenfokkerij op de juiste wijze ondersteund zonder waardevolle aspecten uit de fokkerij weg te halen. Met reeds 26 gekeurde zonen, waaronder Laurentianer en Londonderry, kampioen 6-jarige dressuurpaarden in Verden, en 79 Staatspremiën dochters behoort Lauries Crusador xx in Duitsland tot de ster-verervers. Tot voor kort was het Lauries Crusador xx-bloed in Nederland alleen bekend door de Grand Prix hengst en wereldkampioen van de 6-jarige dressuurpaarden Laurentianer, die onder Marlies van Baalen wordt uitgebracht in de sport. Vanaf nu is dit geliefde Lauries Crusador xx-bloed ook via Leonardo da Vinci voor de Nederlandse fokker beschikbaar.

Niet alleen van vaderszijde is Leonardo da Vinci een aanwinst voor de fokkerij. Ook van moederszijde is deze Lauries Crusador xx-zoon zeer interessant gefokt. Door zijn grootvader Davignon I is het geliefde bloed van Donnerhall X Pik Bube gewaarborgd. Verder gaat deze moederlijn terug op Don Juan (v. Don Carlos). Don Carlos staat bekend als de vader van de ruin Dondolo, die onder Gonnelien Rothenberger deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta.
Deze interessante moederlijn bracht tevens de tweevoudig Wereldkampioen Florencio I en diens volle broer, de gekeurde hengst Florencio II. Ook het internationale springpaard Porte-Bonheur van Markus Fuchs stamt uit deze moederlijn. Tevens leverde deze moederlijn in Duitsland vele sportpaarden, die reeds op zevenjarige leeftijd in de nationale en internationale Prix St. Georges en Intermediaire I alsmede de klasse S-springen werden uitgebracht. Leonardo da Vinci: uw garantie voor de toekomst!

Leonardo da Vinci is goedgekeurd voor Oldenburg, Westfalen en Rheinland.