True Romance Mansolein

True Romance Mansolein is een sterk gebouwde vosmerrie.
Ruim bespierd en toch luxe, haar volbloed moeder is duidelijk in haar terug te zien. Zeer open naar mensen en een echte knuffel.
De gangen zijn ruim en gedragen, en springen doet ze graag. Als een stuiterbal gaat ze door het land. Een belofte voor de springsport en de fokkerij.


Totoche Du BanneyGrand VeneurAmour Du BoisQuirinal
Margarette
Tanagra GLe Mioche
Harpette
LisebethFair Play IIIQuastor
Ma Pomme
Il pleut BergereFoudroyant
Vergonne
I’ll Take Romance xxTi King xxArctic Tern xxSea Bird xx
Bubbling Beauty xx
Ilrem xxPrudent xx
Persepolis xx
Laura’s Venture xxDom Racine xxKalamoun xx
La Ferte Milon xx
Marie de Russy xxSassafras xx
Primula xx
Vos
Mail Stal Mansolein
SF
TB-12
76.56%

De vader is: Totoche du Banney.

Foto Hengst Totoche du Banney nakomeling Grand Veneur x Fair Play III x Foudroyant II xx

Totoche Du Banney is een gepensioneerde Franse Grand- Prix springhengst die jarenlang verdienstelijk sprong op het allerhoogste niveau in Frankrijk en daarbij vele overwinningen boekte.

Totoche Du Banney stamt af van de overbekende springhengst Grand Veneur uit een KWPN gefokte merrie van Fairplay lll maal Foudroyant.
Zijn grootmoeder de merrie Il Pleut Bergere bracht oa. de goedgekeurde en internationaal springen paarden/ hengste Mazarin V, Narcos II, Quat'Sous, French Canan en Vercors. De verdere moederlijn van Totoche du banney bracht de goedgekeurde en internationaal springende hengsten en paarden; Grade a Vous, Australe, Cinq Sous II, Polar des Roqeus, Estafette, Garalui, Lagardere II, Bey des Sevres, Felin Pierreville, Foudre de Guerre, Graziella II, Luccianno, Interprete, Nuriel, Montenegro, en Goss de Tam.

Bekende goedgekeurde hengsten die van Grand Veneur afstammen zijn: de naar Amerika geëxporteerde NRPS hengst Heros en de KWPN gekeurde Moreno. Ook de populaire, helaas te vroeg gestorven, KWPN hengst Krunch de Breve stamt via moedeszijde af van Grand Veneur.

Fair Play III vinden we oa. terug in de afstamming van de KWPN goedgekeurde hengsten Lincoln, Hinault, Montreux, Tangelo van de Zuuthoeve en Hold up Premier, deze hengsten hebben op hoog niveau zeer verdienstelijk gepresteerd.

Totoche du Banney brachte een heel aantal nakomelingen die op internationaal niveau opvallend presterden en veelal voor hoge bedragen verkocht zijn naar het buitenland. Maar ook een aantal goedgekeurde hengsten zoals de SF goedgekeurde Charly du banney, deze hengst bracht o.a. het internationale springpaard Levantos.

Andere directe goedgekeurde zonen van Totoche zijn Ector du Banney, Osiris de Rochetaille, Genial du Banney en Elcosto du Banney die de Internationaal 1,50 mtr springende Kirsch du Banney voortbracht.

Ook via de moederzijde heeft Totoch du Banney verschillende goedgekeurd hengsten voortgebracht zoals; Diamant de Semilly zoon Pacific des Essarts en Apache d'Adriers zoon Louksor d'Tourelle.

Verder bracht Totoche tal van opvallende springpaarden zoals de merrie Cybele des Essarts die nationaal Grand- Prix sprong en de moeder is van de SF goedgekeurde hengst Pacific des Essarts. Alsmede het internationale springpaard Kanouk des Essarts. Andere Grand- prix presterende nakomelingen van Totoche zijn oa. Helios du banney, Ideale de Bougnon (1,50 mtr.) en Maxime du Morillon.

Ook opvallend zijn de nakomelingen van Totoche die uit volbloed moeders komen. Een combinatie die zeer lonend blijkt te zijn gezien het feit dat bijv. Impatiens du Pre, die internationaal 1,50 mtr. liep, uit een volle volbloed moeder afstamt.
Net als Kerry du Bedon die ook internationaal 1,50 mtr. liep en uit een volbloed moeder stamt.

Stal Mansolein heeft ook gebruik gemaakt van de succesvolle combinatie van Totoche du Banney maal een volbloed merrie. Daaruit is de prachtige vos merrie True Romance Mansolein uit geboren.


De moeder van True Romance Mansolein: I'll Take Romance

Foto I ll Take Romance moeder van True Romance Mansolein

De Frans-Engelse volbloed fokmerrie I'll Take Romance (1993) stamt af van de TB-12 volbloedstam.

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.

Haar vader, de hengst Ti King xx (met indertijd een dekgeld van € 15.000) was zelf zeer verdienstelijk op de renbaan. Via de moederlijn van I'll Take Romance zien we de hengst Dom Racing xx maal Sassafras xx maal Petingo xx.

De TB-12 stamt uit het jaar 1727 en bracht ruim 75 goedgekeurde hengsten. Deze lijn staat aan de grondslag van het Hannover en Trakehner stamboek. Daarmee behoort deze stam tot de oudste TB stammen ter wereld!
De TB-12 stam is dubbel verankerd in Lovely Romance Mansolein. Ti king xx voert tweemaal het bloed van de TB-5 en gaat zelf direct terug op de TB-12, net als zijn kleindochter.
De TB-12, 13 en 5 zijn in vrijwel alle invloedrijke bloedlijnen ter wereld terug te vinden. Zo hebben de TB-12, 13 en 5 grote invloed gehad op de Duitse stamboeken zoals Holsteiner, Trakehner, Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rheinland en Selle Francais, maar is ook terug te vinden in Zangersheide, KWPN, NRPS en vele andere stamboeken.

Bekijkt u eens de bloedlijn van een willekeurig toppaard en de kans is zeer groot dat de combinatie van de TB-12, 13 en 5 lijn er in terug te vinden is. De invloed van deze stammen op de rijpaardfokkerij is wereldwijd.Enkele invloedrijke namen die de combinatie van de TB-12 met de TB-5 voeren zijn o.a.: Cartoon Z, Ladykiller xx, Le val Blanc xx, Orange Peel xx, Jus de Pomme xx, Grand Veneur, Almé Z, Ibrahim, Furioso xx, Jalisco B, Fair Play III, Quidam de Revel, For Pleasure, Cor de la Breyere, Indorado, Landgraf I, Voltaire, Clinton, Shutterfly, Dreamcatcher, Doruto en nog vele andere.
Ook Rantzau xx voert de TB-12 met de TB-5 en is de vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde dekhengsten.
Dit is slechts een kleine greep uit de beroemde namen, teveel om allemaal op te noemen. Toch willen wij nog enkele voor het voetlicht brengen:
De beroemde volbloedhengst Le Val Blanc xx gaat terug op de combinatie van de TB-12, 13 en 5 en daarmee ook zijn kleinzonen Cocktail en Broere Jazz, wiens invloed op de Nederlandse fokkerij en daarbuiten erg groot is geworden.

De wereldberoemde Libero H die onder Jos Lansink de sterren van de hemel sprong, voert via zijn vader Landgraf I ook de combinatie van de TB-5, 12 en 13. Zijn invloed op de hedendaagse springenpaardenfokkerij is groots d.m.v. zijn zonen Ikoon, Niagara, Nijinski, Numero Uno en Ustinov. In Frankrijk is in de hedendaagse springpaardenfokkerij de invloed van deze combinaties overal terug te vinden. Zoals bij de hengst Orange Peel xx en zijn zoon Jus de Pomme, en de grootheid Grand Veneur. Maar ook in de wereldberoemde hengsten Ibrahim, Almé en Furioso xx.
De merrie Shutterfly van Meredith Michaels-Beerbaum gaat terug op de combinatie van de TB-12 en 5 en is het meest verdienende springpaard van 2008.
Warum Nicht van Isabel Werth was in 2008 het meest verdienende dressuurpaard en u raadt het al, ook dit paard gaat terug op de TB-13 en 5 lijn!
Het internationale springpaard en de bij het KWPN, Hannover, Holstein en English thoroughbred goedgekeurde hengst Martel xx voert ook de combinatie van de TB-13 en 5. De alom bekende volbloedhengst Courville xx willen we nog even nader toelichten. Deze hengst voert maar liefst drie keer de TB-5, twee keer de TB-12 en een keer de TB-13. Zijn invloed is vandaag de dag nog duidelijk merkbaar door zijn vele internationale succesvolle nakomelingen, maar ook in goedgekeurde zonen en kleinzonen zoals: Royal Bravour, Notaris, Hamilton, Damiro, Dutchboy, Zandigo en de dressuurhengsten Oscar en Kimberley.

Met deze opsomming is het overduidelijk dat de TB-12, 13 en 5 lijnen zich meer dan bewezen hebben en garant staan voor uiterst succesvolle sportpaarden wereldwijd.De topsport van tegenwoordig vraagt dringend om meer volbloedinbreng, maar het is moeilijk om een goede, rijtypische volbloed te vinden die de fokkerij vooruit kan helpen.
Stal Mansolein heeft de durf en visie om met een volle volbloed merrie te fokken en te gaan voor kwaliteit! Dat mag wel blijken uit de lijn van I'll Take Romance. Onze merrie I'll Take Romance is een zeer rijtypische merrie die haar kwaliteiten steeds weer doorgeeft aan haar nakomelingen, en zo ook aan haar dochter Lovely Romance Mansolein. Een merrie die staat voor kwaliteit, een goed en cool karakter, doorzettingsvermogen en drie basisgangen om van te watertanden!!