Wie zijn wij

Wij heten u hartelijk welkom op de website van stoeterij Haras Mansolein e.a.r.l. in noordoost Frankrijk.

Vanuit een levenslange liefde voor en omgang met de paarden zijn wij in 2004 verhuisd van Texel naar Frankrijk om een droom waar te maken.
Die droom bestaat uit het fokken van hoogwaardige sportpaarden, die vanuit karakter, opvoeding en afstamming alles mee hebben om samen met hun ruiter/amazone, de sterren van de hemel te lopen.
Uitgangspunt is een zorgvuldige keuze van het vaderpaard bij de gekozen merrie, vervolgens de opfok en opvoeding van onze veulens.
De aard van onze weilanden is heuvelachtig, de grondsoort is klei en onregelmatig en zodoende ontwikkelen de jonge paarden op natuurlijke wijze niet alleen sterke longen, hart , pezen en spieren, maar leren ook werkelijk hun gang aan te passen en niet te struikelen over iedere oneffenheid. Hun stapzekerheid is groot, net als hun uithoudingsvermogen.
Daarnaast zijn ze dagelijks in handen en gewend aan alles wat de mensenwereld met zich meebrengt.
Bij verkoop van een door ons gefokt veulen of jong paard is voor ons (en voor de aspirant-koper) van groot belang dat het “klikt” in de combinatie.

Het team van Haras Mansolein bestaat uit:

Larisse en haar broer Siko vormen samen het bedrijf Stal Mansolein E.A.R.L.
Daarbij worden ze waar nodig met veel plezier met raad en daad bijgestaan door moeder Renée van Dam.

Larisse Stark-Engels is een ervaren instructrice (zie ook onder Service-Instructie) en begeleidt meerdere dressuurcombinaties met veel plezier en succes. Daarnaast doet ze de training van de jonge paarden en brengt ze uit. Tevens verzorgt zij de p.r. van het bedrijf en doet ze de research op het gebied van de fokkerij, de hengstenkeuzes en regelt ze de verkoop van de jonge sportpaarden. Ook de bedrijfsadministratie wordt door Larisse verzorgd.

Siko Engels, timmerman en duizendpoot, is uitvoerder en beheerder van het bouwen en verbouwen binnen het bedrijf. Ook alle technische – en mechanische zaken, alsmede het agrarische werk zoals hooien en landonderhoud worden door Siko uitgevoerd. De verzorging van de paarden, het bekappen van de hoeven, alsmede de opvoeding van de jonge paarden en hengsten is in Siko zijn bekwame handen gelegd. Daarnaast is hij degene, die de website heeft gebouwd en onderhoudt.

Renée van Dam, heeft naast ruim 50 jaar een passie voor, en bezig zijn met paarden, een lange praktijkervaring in diverse alternatieve geneeswijzen zoals Edelsteentheraphie, Reiki, Reflexologie, Bach Remedies, Fytotherapie en Accupressuur etc. Zij helpt overal op het bedrijf waar ze kan en nodig is. Daarnaast is ze nauw betrokken bij het maken van de hengstenkeuzes en de verzorging van de paarden. Een ander belangrijk aandeel van Renée is de algemene verzorging van het bedrijf, de tuinen en de vormgeving daarvan en het ontvangen van gasten.

Wij wensen u veel plezier met het lezen en bekijken van onze site! Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het Mansolein team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *