Wie zijn wij

Wij heten u hartelijk welkom op de website van stoeterij Haras Mansolein e.a.r.l. in noordoost Frankrijk.

Vanuit een levenslange liefde voor en omgang met de paarden zijn wij in 2004 verhuisd van Texel naar Frankrijk om een droom waar te maken.
Die droom bestaat uit het fokken van hoogwaardige sportpaarden, die vanuit karakter, opvoeding en afstamming alles mee hebben om samen met hun ruiter/amazone, de sterren van de hemel te lopen.
Uitgangspunt is een zorgvuldige keuze van het vaderpaard bij de gekozen merrie, vervolgens de opfok en opvoeding van onze veulens.
De aard van onze weilanden is heuvelachtig, de grondsoort is klei en onregelmatig en zodoende ontwikkelen de jonge paarden op natuurlijke wijze niet alleen sterke longen, hart , pezen en spieren, maar leren ook werkelijk hun gang aan te passen en niet te struikelen over iedere oneffenheid. Hun stapzekerheid is groot, net als hun uithoudingsvermogen.
Daarnaast zijn ze dagelijks in handen en gewend aan alles wat de mensenwereld met zich meebrengt.
Bij verkoop van een door ons gefokt veulen of jong paard is voor ons (en voor de aspirant-koper) van groot belang dat het “klikt” in de combinatie.

Wij wensen u veel plezier met het lezen en bekijken van onze site! Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het Mansolein team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *