Attentia

Athlet ZAlme
1.60 cso
IbrahimThelastorange
Vaillante
GirondineUltimate xx
J'vins-mars
GolfamtGotthardGoldfish II
Ampa
ErlenfeeErbonkel
Abendschicht
Saskia
hauptstutbuch
Lepantoladykiller xxSailing Light xx
Lone Beech xx
VisageHeidekrug
Maechtige
FiestalFarneseFaehnrich
Annelies
AvaCottage Son xx
Feldtor
Bruin
Mail Stal Mansolein
Holstein
Holsteinerstamm 4025
35.74%

Attentia is een royale merrie met maat en formaat. Ze staat goed in het Holsteinertype. Als veulen kreeg ze een premie op de keuring. Attentia beschikt over een goede stap, zeer goede draf, met veel kracht van achteren uit en een mooi voorbeengebruik. Haar galop is krachtig en ruim. Tijdens het vrijspringen laat Attentia zien te beschikken over het “Holsteiner” vermogen. Ze basculeert zeer goed, heeft veel overzicht op de sprong en springt altijd met veel vermogen snel van de grond. Zelfs met de hoogste hindernissen speelt Attentia. Qua karakter is het een fijn paard. Altijd meewerkend en makkelijk op stal. Geen dominant karakter. En altijd bereid mee te werken.


Vererving van Attentia:

De verervingskracht van Attentia is veelzijdig. Ze geeft mooie veulens die altijd beschikken over een goed, open en fijn karakter. Haar nakomelingen kenmerken zich door maat en formaat met drie goede basisgangen. Alle nakomelingen stappen ruim voldoende, hebben een goede en krachtige draf en een goede galop. Haar nakomelingen springen met veel vermogen, goede techniek en vooral veel plezier. Het zijn makkelijke paarden om mee te werken. Ze willen leren en gaan voor je door het vuur. Hun veelzijdige talent en super karakters, maken het tot zeer fijne en getalenteerde sportpaarden.


De directe familie van Attentia:

De moeder van Attentia is Saskia, zij bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammend van Athlet Z. Saskia bleek een sterk verervende merrie te zijn, want haar nakomelingen waren succesvol in de sport. Zo werd haar zoon Abuel met succes uitgebracht in het ZZ- springen. Een andere zoon, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard en haar zoon Bavaria Blue werd zelf goedgekeurd als dekhengst in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix. Een volle zus van Attentia, de geprimeerde Hauptstutbuch merrie Elanca was geklasseerd in het ZZ- springen en is daarna ingezet voor de fokkerij. En bracht op haar beurt meerdere Z- en hoger geklasseerde en hoger springpaarden. En ook de andere volle zus van Attentia Finistere werd geprimeerd tot Hauptstutbuch.Maar daar houd het nog niet op. De grootmoeder van Attentia, Fiesta, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno.


De stam van Attentia:

Attentia komt uit de zeer succesvolle merrielijn: Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht. Holsteinerstam 4025 staat bekend om meer dan alleen goede sport- en keuringspaarden. Het is één van de weinig stammen ter wereld die niet alleen via de moederlijn zijn succesvolle stempel weet te drukken, maar ook de goedgekeurde dekhengsten uit deze stam, weten op hun beurt sterk te stempelen. Dit is uiterst uniek, en maakt het een privilege om te mogen fokken met zulk sterk materiaal.

Een kleine greep uit de lijst van bekende paarden uit Holsteinerstam 4025 zijn: Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II, Balous Bellini, Remember, Monopol, Cobretti en Untouched . De meeste van deze goedgekeurde dekhengsten sprongen zelf internationaal. Opvallend is dat de goedgekeurde hengst Bavaria Blue een volle broer is van Attentia.

In Nederland kennen we de KWPN goedgekeurde dekhengst Whitesnake en Untoched (v. Untouchable) die afkomstig zijn uit Holsteinerstamm 4025.
Maar ook de succesvolle internationale Grand-Prix paarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy, Mustax Questeur, Awhalagano en Classie 2 komen allemaal uit Holsteinerstam 4025.


De vader: Athlet Z.

Foto Hengst Athlet Z nakomeling van Alme

De schimmelhengst Athlet Z was de eerste Hannoveraanse hengst die gebruikt werd in de Holsteiner fokkerij. Ondanks dat hij een Hannoveraan was, waren zijn bloedlijnen internationaal en niet puur Hannoveraans gefokt. Zijn vader Almé was een van de grote schatten van de Franse fokkerij.
Almé kwam terecht in het Belgische Lanaken bij stoeterij Zangersheide waar hij de fokkerij diende en vele goede paarden bracht alvorens hij terug keerde naar het Franse Normandië.
Athlet Z bewees ondanks dat zijn verrichtingsonderzoek na goedkeuring niet erg overtuigend bleek te zijn, hij toch alles in zich had om een "grootheid" te worden. (Dat zelfde was bijvoorbeeld ook het geval bij de hengsten Grannus, Capitol en Grandeur. Ook zij behaalden voor hun hengstenproef slechts net voldoende punten).

Na Athlet Z’s eerste jaar in Elmshorn nam hij deel aan zijn verrichtingstest waarvoor hij net faalde. Hij werd uitgebracht door de stalruiter van "the Mass-J Hell Stud Farm", Thomas Mohr waarna hij opnieuw deelnam aan het verrichtingsonderzoek in Medingen waar hij slaagde met de minimaal toegestaande 70 punten.
De Holsteiner fokkers echter stelden wel vertrouwen in het springtalent en gebruikten hem veelvuldig. Dat vertrouwen bleek niet onterecht. Athlet Z bracht vele goede springpaarden, enkele internationale toppers en goedgekeurde zonen en kleinzonen.
Uit zijn eerste jaargang werd het toppaard Athletico geboren, die later met Ludger Beerbaum internationale topprestaties neerzette. Ook Argentiuns met Otto Becker, Athlet (Willi Melliger), Amadeus (Lars Nieberg), Avon (Werner Oeters en Ludger Beerbaum) Andolph (Claudia Vasall), Montreal (Wim Schröder), Valeska (Dr. Michael Rüping), Charlottenhof’s Athletica (Sören Rönne) en Eurocommerce Montreal met Gerco Schröder zijn bekende combinaties.

Goedgekeurde zonen zijn:
Abdulkarim, Acobat I, Acobat II, Acobat III, Adelfos, Aldan, Aletto. Alido, Arturo, Athletic Lord, Athletico, Atlantus Z, Attikos, Avero, Azzaro Z. en Bavaria Blue, een volle broer van onze Holsteiner merrie Attentia.

Goedgekeurde kleinzonen zijn Arcus, Le Matin, Roccodero, Discovery

De hengst Athlet Z was, zoals vele Almé zonen, hoogst intelligent en de grootste trots van zijn eigenaar Maas-J. Hell die hem allerlei kunstjes leerde. Het grootste deel van zijn leven diende hij in België voor de fokkerij. In 2004 keerde hij terug naar Holstein waar in 2005 op 26 -jarige leeftijd stierf.