Esmee Mansolein

Esmee Mansolein is een veulen dat goed in het springtype staat en veel bloed vertoont. Luxe gelijnd en met een heel chique hoofdje. In beweging toont ze souplesse en kracht en veel natuurlijke balans. Ze kan extra galopperen. Verder valt op dat ze zeer intelligent is en nu al snel leert.
Haar vader is de Selle Françias hengst Kaloubet D'Tourelle die zeer succesvol uitgebracht is door meerdere youngriders op diverse wereldkampioenschappen. Daarnaast lijkt deze Galoubet A sterk te vererven en heeft hij meerdere nakomelingen in de Franse springsport lopen die sterk presteren.
Moeder Vitesse Mansolein Z, afstammend van V Alba R uit Ulicator de Fontaine (een driekwart zus van Jalisca Solier van Steve Guerdat) maal Alligator de Fontaine, is nog een jonge merrie. Ze beschikt over veel springaanleg en zal klaar gemaakt worden voor de grote sport.


Kaloubet D'TourelleGaboulet AAlme ZIbrahim
Girondine
VitiNystag
Ida de Bourgoin
Stella du BanneyIf de MerzeVerdi xx
Albarelle II
Isba du BanneyTanael
Etoile de Juin
Vitesse Mansolein ZV Alba R
ZZ-spr 1.35m
Rubert R
1.60m spr
Mermus R Z-spr 1.30m
Cubertha Z-spr 1.30m
O. Alba
prest
Pit I
Alba
Ulicator de Fauntane KAliigator Fontaine
1.50m spr
Gayssire Fleury Noren
Nighty Fontaine
Diane D'anjou
sport 1.50m spr
Jalisco B 1.60m spr
Soie D'escla
Schimmel
Mail Stal Mansolein
SF
Franse lijn
49.61%

De vader is: Kaloubet D' Tourelle.

Foto Hengst Kaloubet D Tourelle nakomeling Galoubet A x If De Merze x Tanael

De Franse SF goedgekeurde hengst Kaloubet d'Tourelle staat voor kracht, reactievermogen en intelligentie wat hem tot een echte crack maakt.

Kaloubet d'Tourelle is een hengst met een bijzondere bloedopbouw en afkomstig uit een bewezen moederlijn. Zijn moeder Stella Du Banney heeft een hoge ISO van 142 (92); was finalist op 4- en 5jarige leeftijd van diverse belangrijke Franse kampioenschappen.en heeft meerdere Grand Prix springpaarden gebracht. Haar moeder Isba Du Banney sprong zelf Internationaal op Grand-Prix niveau en bracht o.a. de SF goedgekeurde dekhengst Gadget Du Banney die op het kampioenschap van Fontainebleau hoge klasseringen behaalde. Uit deze directe moederlijn komen 8 goedgekeurde hengsten zoals Diamant Rouge II, Derby De L'Isle, Haudanum Du Parc, Darwin Du Parc, Nobel V,Idaho De Kerser en Camee De Lisle en meer dan 15 internationale springpaarden, waaronder Isba Du Banney, Camee De Lisle, Kalin De L'Isle, Lavende De L'Isle, Hulmos De L'Isle, Folka Du Parc en vele andere.

Vader van Kaloubet d'Tourelle is de wereldberoemde springhengst Galoubet A die zelf 1.60 mtr. sprong en vader is van de wereldberoemde hengst Baloubet Du Rouet die furore maakte onder het zadel van Rodrigo Pessoa.
Meer dan 19 goedgekeurde hengsten bracht deze Galoubet A en meer dan 18 Internationale Grand-Prix springpaarden. Een topvererver pur sang! De vader van de moeder van Kaloubet d'Tourelle is niemand minder dan If De Merze een driekwart volbloed hengst die veel voor de Franse fokkerij heeft betekend. Zo bracht hij tal van goedgekeurde dekhengsten en internationale springpaarden en is hij een graag geziene hengst in de moederlijn. In zijn bloedlijn vinden we meermalen de bekende volbloedlijn de TB-12. Deze TB-12-lijn staat garant voor alles wat we willen en wensen van de volbloed en deze lijn heeft bewezen toppaarden te brengen voor zowel springen als dressuur. Voor meer informatie over deze lijn, zie onze merrie I' ll Take Romance.
In de derde generatie van Kaloubet d'Tourelle zien we de hengst Tanael, ook deze hengst heeft een zeer hoog percentage goedgekeurde zonen.

Hoewel Kaloubet d'Tourelle nog niet vaak voor de dekdienst is ingezet, lijken zijn nakomelingen reeds veelbelovend.

Een greep uit zijn prestaties:
ISO 159 (07)
- Klassieke Cyclus finalist in Fontainebleau bij de 4 en 6 jarigen en geselecteerd voor het WK voor 6 jarige springpaarden in Lanaken waar hij werd gereden door Florent Giroud.
- Op 7 jarige leeftijd is hij winnaar van internationale wedstrijden; 3e en 6e in Vichy, 8e in Bourg en Bresse en de GP winnaar in het 1m30 Vougy in Roanne, 4e GP 1m35 van Riom en St Etienne.
Op 8-9 jarige leeftijd won hij de GP d'Ar-nas 1m35 Wildvine en Andrezieux Boutheon, Victor-snelheid 1,40 Roanne Vougy, 2e in de GP 1,40 Creusot, 5e GP 1m45 op Maillys. Geclasseerd in de CSI: CSI ** 2e bij Riom en Grenoble, 3de en 5de op het CSI ** Dijon. Hij eindigde zesde in het Criterium Pro 2 in Fontainebleau in 2006
- In 2008 won hij de GP 1m30 in Roanne, 3de en 6de in de GP 1m45 1m40 GP in St-Amand Lignieres, 3e GP 1m35 Charolles en nog vele andere successen. Op dit moment wordt hij door een jonge Franse ruiter uitgebracht in het 1.45 - en 1.50 mtr.


De moeder van Esmee Mansolein: Vitesse Mansolein Z

Foto Vitesse Mansolein Z moeder van Esmee Mansolein

Vitesse Mansolein Z, een zilverkleurige parel. Een merrie met een bloedmooi en correct exterieur en multi- getalenteerd. Vitesse Mansolein Z beschikt over een zeer aangenaam karakter en een goede inzet tot werken. De merrie heeft een goede, ruime en actieve stap en goede draf met veel expressie in het voorbeen en een goed achterbeengebruik. Haar sterkste gang is beslist haar galop. Krachtig van de grond gesprongen, extreem bergopwaarts met veel ruimte en schoudervrijheid. Het is voor dit paard van nature makkelijk om terug te komen op het achterbeen en te verzamelen.
Voor de dressuur heeft ze dan ook veel aanleg.

Op de sprong laat ze ook kwaliteiten zien. Niet een paard wat met lappen lucht springt. Ze is economisch in haar springen, maar laat een goede techniek en vermogen zien. Ze is pas op 4 jarige leeftijd zadelmak gemaakt, nadat ze een veulen heeft gebracht, en tijdens dit seizoen uitgebracht in de springsport voor 5 jarige paarden hier in Frankrijk. Met goede resultaten in Bourg en Bresse en Salans. Tijdens het concours van Bonvaux sprong de merrie zelfs twee dagen foutloos in het 1m10 terwijl dit slechts haar derde concours was!

Genetisch is Vitesse Mansolein Z ook een pareltje te noemen. Haar vader V Alba R sprong succesvol op 1m45 niveau en ook haar grootmoeder Diana D'Anjou sprong op hoog niveau. Daarnaast is de moeder van Vitesse Mansolein Z, Ulicator de Fauntane K, gefokt door Cees Klaver, een driekwart zus van de uiterst succesvolle merrie Jalisca Solier die uitgebracht werd door Steve Guerdat en zelfs een zeer hoge klassering behaalde tijdens de Olympische spelen van Hong Kong!

Vitesse Mansolein Z is een merrie met een gouden karakter, top gezond, getalenteerd, en met een zeer sterke bloedopbouw.