Hengst De Niro overleden

Stoeterij Klosterhof heeft bekendgemaakt dat de 24-jarige hengst De Niro (v Donnerhall) is overleden. De Niro was hoefbevangen en is uit zijn lijden verlost.

De Niro kent vele bekende nakomelingen, waaronder ook Glock’s Voice van Edward Gal. Alleen al in Duitsland werden 86 goedgekeurde zonen geregistreerd, waaronder Dancier, Don Deluxe, Desperados en de volle broers Danone I en II.

In 2008 werd hij uitgeroepen tot Hengst van het Jaar bij het Hannoveraner Verband.

WBFSH-ranking
Sinds 2012 staat De Niro bovenaan de WBFSH-ranking dressuurhengsten. Vier van zijn zonen werden goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN: Voice (mv. Rohdiamant), Son de Niro (mv. Balzflug), Hennesy (mv. Jazz) en George Clooney (mv. Wolkentanz).

Ook zijn kleinzonen Chagall D&R (v. Jazz), Zucchero (v. Depardieu) en Bretton Woods (v. Johnson) verdienden hun dekbrevet bij het KWPN. De Niro zelf werd goedgekeurd bij acht stamboeken.

Dekpensioen
In februari van dit jaar ging De Niro met ‘dekpensioen‘. Hij kon wegens ouderdom niet meer dekken, waardoor er alleen nog gebruik wordt gemaakt van diepvriessperma. Het dekgeld werd daardoor met bijna duizend euro verlaagd.

Dolf-Dietram Keller leidde de zwarte hengst op naar Grand Prix-niveau. In 2006 nam amazone Theresa Wahler de teugels over.

Bron: Stoeterij Klosterhof/ De Hoefslag