Icarus Mansolein

Icarus Mansolein is een bloedmooi hengstveulen. Hij staat hoog op de benen, heeft een uiterst chique hoofdje en een fraai exterieur.
Een veulen met front en maat. Hij beweegt met veel afdruk en souplesse. Het is werkelijk een zeldzaam plaatje van een veulen. Daarbij beschikt hij over een zeer interessante moeder- en vaderlijn.
Zijn vader Warrant maakt furore op de internationale concoursen op Grand-Prix niveau.
Moeder Ulicator de Fauntane K is een driekwart zuster van het internationale springpaard Jalisca Solier van Steve Guerdat.
Deze boekte met Jalisca Solier vele internationale overwinningen en reed zich met het team in de prijzen tijdens de Olympische Spelen van 2008.
Ulicator de Fauntane K is een dochter van de Grand-Prix hengst Alligator de Fontaine uit een Sport merrie Diana D'anjou die succesvol op 1m50 niveau uitkwam.


Warrant
1.60 cso
Numero Uno
pref, 1.50 cso
Libero H
pref, 1.60 cso
Landgraf I
Oktave
Jolanda
keur
Lord Calando
B-Feinschnitt
Karanta
prest pref keur
Nimmerdor
pref, 1.60 cso
Farn
Ramonaa
FurantaPurioso
Uranta
Ulicator de Fauntane K
keur, 1.00 cso 0.80 eventing
Alligator fontaine
1.50 cso
NorenSire xx
Capucine
Nighty FontaineDark Tiger xx
Elyria
Diane D'anjou STB
1.50m cso
Jalisco B
1.50 cso
H.Alme Z 1.60 cso
Tanagra
Soie D'esclaEspoir D'escla
Extase D'escla
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Franse lijn
54.30%

De vader is: Warrant.

Foto Hengst Warrant nakomeling Numero_Uno x Nimmerdor x Purioso

De hengst Warrant voert een excellente pedigree. Vader Numero Uno bewijst keer op keer een topvererver van springpaarden te zijn. Bijzondere verervingskwaliteiten vinden we eveneens aan moederszijde, NL-merrielijn 093. Moeder Karanta is niemand minder dan moeder van het beroemde internationale springpaard Oranta (Indorado) met Angelique Hoorn resp. Chris Kappler. Uranta van David Quigley en Taranta met Mathijs van Asten, twee nakomelingen van Lux Z uit Karanta, plaatsten zich afgelopen jaar beide voor de finale tijdens het WK voor jonge paarden in Lanaken.

Daarnaast voert Karanta twee maal het prestatiebloed van de hengst Farn via zoon en dochter. De moederlijn gaat in directe lijn terug op een volle zuster van de hengsten Spartaan en Staalmeester (Sinaeda). Uit deze hoogaangeschreven sportfamilie komt onder andere de invloedrijke sport- en fokhengst Renville (Courville xx) alsook de internationale springpaarden Eurocommerce Geneve (Ahorn), Kalusha (Ulster), Benji (Formateur) en Interpol (Marco Polo).

Warrant scoorde hoge cijfers in de voorjaarstest met o.a. een 9,5 voor vermogen en 8,5 voor aanleg als springpaard, instelling en galop. Tijdens de KWPN Hengstencompetitie 2007-2008 was Warrant met Maikel van der Vleuten telkenmale vooraan in het klassement te vinden.
Onder het zadel van Henk van der Pol timmert Warrant aanzienlijk aan de weg; tweede in de VHO trofee 2012, tweede 1.50 Amsterdam, tweede in Six-Bars in Helsinki en derde in Six-Bars Drachten en dubbel nul in de kwalificatie van de wereldbeker van Poznan.
In 2011 leverde Warrant de kwpn-keurings- en verrichtingskampioen Durrant, die zowel qua exterieur als springmanieren excelleert. In 2012 werd wederom een nakomeling van Warrant aangewezen voor de kampioensring.


De moeder van Icarus Mansolein: Ulicator de Fauntane K

Foto Ulicator de Fauntane K moeder van Icarus Mansolein

Ulicator is een mooi bloedgemaakt paard met zeer hard/droog beenwerk en is luxe gelijnd. Haar basisgangen zijn soepel en krachtig en opvallend elegant voor een springpaard. Ook op de sprong toont de merrie veel inzet, vermogen en een goede techniek. Wat ook haast niet anders kan met zo'n uitzonderlijke goede afstamming die bestaat uit louter springtoppers!

Ulicator de Fauntane K is een Frans gefokt KWPN merrie. Haar vader is de Franse springkampioen Alligator Fontaine die maar liefst een ISO (springindex) van 190 punten heeft (de gemiddelde Franse Grand- Prix springhengst heeft een ISO van rond de 130 punten).

De moederszijde van Ulicator is ook zeer interessant. De vader van de moeder is de befaamde springhengst Jalisco B, vader van bekende springpaarden als: Quidam de Revel, Papillion Rouge, Dollar Du Murier, Quito de Baussy, Rochet M en Olisco.
Jalisco B staat tweede op de World Breeding Ranking!

Ulicator de Fauntane K is een driekwart zus van de internationaal top merrie Jalisca Solier die onder Steve Guerdat reeds velen overwinning op haar naam heeft staan voor het Zwitserse A- kader springteam. Ze wonnen Brons op de Olympische spelen van Hong Kong in 2008 met het team en individueel werden Steve Guerdat en Jalisca Solier knap tiende!
Ulicator de Fauntane K werd gefokte door de wereldberoemde fokker Kees klaver uit Nederland die onder andere ook de fokker is van het spring fenomeen Taloubet Z die onder Christian Ahlmann vele overwinningen achter zijn naam heeft staan in de internationale top rubrieken.

Maar dat is niet het enige opvallende paarden uit deze lijn. De moeder van Ulicator de Fauntane K, Diane D' Anjou was zelf een zeer goed sportpaard. Ze kwam uit op 1.50 mtr. niveau en behaalde het Sportpredicaat. De moeder van Diana D'Anjou, Soie D'Escla gaf meerdere nakomelingen waaronder ook het 1.50 mtr. springpaard Air De Soi (v. Jokris).
Uit de verdere moederlijn komt ook de SBS goedgekeurde dekhengst Horizon (v. Coco xx) en de Selle Francaise goedgekeurde hengst Ric et Rac (v. Saint Gothard xx).

Verder in de afstamming vinden we de bekende Franse hengst Espoir d 'Escla en Tendre Amour die beide hun sporen verdienden in de springpaardenfokkerij. Espoir d' Escla is bekend om zijn zeer goed presterende nakomelingen in de Eventing waar meerdere van zijn nakomelingen tijdens evenementen als CCI*** Samur en Compegne hoge klasseringen behaalden.Ook gaf deze hengst vele goede springpaarden die actief waren in de reguliere springsport tot en met de Grand-Prix.
Uit de hele lijn van Espoir komen maar liefst meer dan 46 goedgekeurde dekhengsten waaronder ook Tendre Amour, die we direct terug zien in de afstamming van onze merrie Ullicator.
Een andere Franse tophengst zoals Nankin komt ook uit de stam van Espoir net als de verervers als Double Espoir en Plein D' Espoir.
Via Double Espoir, werden er meer dan 56 dekhengsten goedgekeurd waaronder de grootse namen als Flipper D' Elle, Bis de la Mare, Espoir de Semilly en Galant de Semilly. Die allen via hun nakomelingen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Zo zien we dat de hele Espoir stam van grote invloed is geweest, en nog steeds is, op de hedendaagse springpaardenfokkerij en veelvuldig bij vele internationale springtoppers terug te vinden is.

Met deze uitleg van de hele stam waar Ulligator uit stamt wordt duidelijk wat een ongelooflijke prestaties deze stam heeft gebracht en dat onze merrie Ulicator een zeer waardevolle merrie is voor de fokkerij.
Want goed bloed verloochend zich niet !Vererving Ulicator de Fauntane K:

Ook al is Ulicator zelf niet groot van stuk, haar nakomelingen hebben allen veel maat en formaat. Ulicator fokt haar correcte exterieur standaard door, net als haar royale halspartij en goede schouderligging. Haar nakomelingen kenmerken zich verder door hun fijne karakter. Het zijn werkwillige bloedpaarden die zonder uitzondering drie zeer goede basisgangen hebben. Paarden die met veer en kracht draven en galopperen. Ook op de sprong zien we de kwaliteiten van hun moeder duidelijk terug. Haar nakomelingen springen vlug van de grond en hebben veel overzicht op de sprong. Al met al bloedmooie nakomelingen met grote potentie voor de sport!


Lorraine Mansolein Z; 2009 (Lovefever II) 1ste plaats kür op muziek klasse Z-2 in schapenkop trofee,
Diverse klasseringen in het ZZ-zwaar dressuur.

Vitesse Mansolein Z; 2010 (V Alba R) Klasseringen in Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden, Springen 1m15 geklasseerd.

Icarus Mansolein; 2013 (Warrant) Overleden.

Camille Mansolein Z; 2015 (Comilfo Plus Z) Kampioen stamboekkeuring Selle Francais voor buitenlandsepaarden met gemiddeld 7,6 voor exterieur,
2de plaats in kampioenschap vrijspringen te Luxeuil les Bains, met een 8 voor balans, vermogen en voorzichtigheid op de sprong en een 8,5 voor springmanieren,
Diverse klasseringen in de Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden.

Dorian Mansolein Z; 2016 (De Flor 111 Z) 56ste tijdens Z-Festival springveulens met een 8 voor type en een 7,5 voor algemene indruk,
Verkocht tijdens online veiling Zangersheide naar Turkije. Springen 1m20 geklasseerd.

Maestro Mansolein; 2017 (Henkie) 2de op stamboekkeuring France Dressage met een gemiddels score van 77% waarvan een 8,5 voor zijn draf en een 8 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur". Dressuur L-2 geklasseerd.

Olize Mansolein; 2019 (Imposantos).