Instructrice Dressuur

Dressuur, de ultieme samenwerking tussen paard en ruiter

·  gespecialiseerd in houding en inwerking van de ruiter op zijn paard
·  vanuit respect voor het paard en zijn mogelijkheden
·  van simpele problemen tot grotere rijtechnische problemen

Wilt u ook van de mogelijkheid gebruikmaken om uw eigen rijkunst en uw paard te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dressuur is iets bijzonders: het is de ultieme samenwerking tussen paard en ruiter, geen enkele andere discipline vergt zoveel perfectie, inspanning, motivatie en samenwerking tussen mens en paard als de dressuur. Daarom is het voor iedere ruiter, ongeacht zijn niveau, van groot belang met enige regelmaat een gespecialiseerde instructeur naast zich te hebben die zowel naar het paard kijkt als naar de ruiter!

Er zijn tal van instructeurs, maar instructeurs die ook verstand hebben van de houding, zit en inwerking van de ruiter op zijn paard, die zijn er maar weinig. Larisse is zo’n instructrice die mede gespecialiseerd is in de houding en inwerking van de ruiter op zijn paard. Hierdoor is zij in staat om door aanpassingen in de houding en zit van de ruiter, grote resultaten te boeken op de manier waarop het paard zich beweegt en zijn oefeningen kan uitvoeren. Dit alles vanuit respect voor mens en zijn paard.

Larisse werkt niet vanuit een vast systeem. Naast de hierboven besproken inwerking van de ruiter op zijn paard, kijkt Larisse welk werk het paard zelf nodig heeft om sterker te worden en om in harmonie te kunnen bewegen. Vaste systemen werken altijd alleen maar voor een selecte groep en juist daarom is Larisse hier geen voorstander van. Vanuit respect voor het paard en zijn mogelijkheden wordt er gezocht naar die inwerking waar het paard het meeste profijt van heeft.
Op deze manier zal het paard niet overvraagd worden en kan hij op een eerlijke en vooral fijne/ leuke manier verbeteren in zijn werk.
Dat zowel paard als ruiter plezier hebben in hun werk is van het grootste belang, het komt de samenwerking en dus ook de prestaties van de combinatie alleen maar ten goede!

Van simpele problemen tot grotere rijtechnische problemen, Larisse lost ze allemaal op. Haar leerlingen boeken goede resultaten en merken na elke sessies hoeveel vooruitgang zij en hun paard boeken. De resultaten zijn verbluffend!

Prijs per uur: €40,-