Joyce F

Joyce F was Larisse haar eerste eigen paard die in 1997 werd aangekocht. Een luxe, sensitieve merrie met veel bloeduitdrukking, drie zeer goede basisgangen waarbij met name het gemak om te schakelen en haar snelheid en wendbaarheid opvallen.
Joyce F was een echte bloedmerrie om te rijden, watervlug maar ook zeer talentvol voor de dressuur alsmede voor het springen. Niet een merrie met het meest makkelijke karakter maar wel een paard met vuur en mogelijkheden.Cocky Dundas xxMandamus xxPetition xx 
 
Great Fun xx 
 
Heathersong xxSing Sing xx 
 
Hethabella xx 
 
Lady KingBaccaat oxHalma ox 
Nakis ox 
 
Brights VelourBrockwell Cobweb 
 
Rosyncai Velvet 
 
Schimmel
Mail Stal Mansolein
NRPS
Merrielijn 63 Fokfamilie 63
74.00%

De vader is: Cocky Dundas xx.

Foto Hengst Cocky Dundas xx nakomeling MANDAMUS XX x sing sing xx x Hetherset xx

Cocky Dundas is geboren in 1977. Geen welsh pony maar een engels volbloed die veel gebruikt is bij welsh ponies. In veel afstammelingen van de welsh NWR (voormalig K) zie je deze hengst terug komen.

Cocky Dundas was de eerste engels volbloed ingeschreven in het nederlands welsh pony stamboek als basis dekhengst. De vader van Cocky was Mandamus xx. Mandamus liep ook op de renbaan en deed dat behoorlijk goed. Moeder van Cocky was Heathersong xx. De vader van Mandamus was Petition e dat was ook een bekende op de baan en vader van weer twee andere toppers. Petite Etoile en Queen’s Hussar. Dus prestatie op en top.

Welshfokker Wim Van der Zal: 'Cocky liep op Duinligt, we gingen na aanwijzing direct kijken en gebruikten hem meteen op drie merries. Ik mag toch wel zeggen dat we de eersten waren die dekten met Cocky Dundas. Hoe fokvast een dier is, blijkt vaak uit het erg op elkaar lijken van direct verwanten en zo leek Cocky Dundas precies op zijn volle zuster...' “ We dekte de merries gewoon buiten op de parkeerplaats en alleen tot mei. Later vond de eigenaar dat te risicovol, omdat Cocky geconcentreerd moest blijven voor ht werk op de renbaan’.

Cocky Dundas was toen nog eigendom van de Consul Generaal van Italie in De Haag. Van der Zalm:'...en die moest om de vijf jaar verhuizen naar een ander land en zo kwam het dat hij afscheid moest nemen van zijn dieren....hij bood mij Cocky te koop aan, en zo was ik ineens 2 jaar eigenaar van hem' .

Tijdens het renseizoen op Duinligt bleef Cocky vooralsnog gewoon aan wedstrijden meedoen. In Van der Zalms eerste jaar als eigenaar verdiende hij 10.000 gulden. Maar de familie hield niet van dat renwereldje en ging zelden kijken. Cocky kwam ’s winters gewoon op stal. 'Hij gaf bij ons 14 veulens met outcross, dat vonden we genoeg.' Toen werd hij verkocht aan Harm Hoekstra uit Luttelgeesr in de Noordoostpolder. Daarmee eindigt van der Zalms verhaal over Cocky Dundas. Van der zalm: Cocky was een bijzonder paard. 'Je hoefte nooit zijn voetjes op de tillen. Hij deed dat op verzoek. En op de renbaan moest je er altijd voor zorgen dat hij voor de laatste bocht niet op kop lag. Dan werd het niks. Hij had een uitdaging nodig. Pas op de laatste 100 meter knalde hij er vandoor, passeerde iedereen. Een prima dekhengst ook. Als hij een merrie moest dekken was hij niet te houden. Een halster was een absolute noodzaak.

Cocky is de vader van o.a: Orchard Limp Lopper en Bonnie Louse, zij is de moeder van Orchard D’Avranches. Zij werd ster/preferent. En ook de goedgekeurde kleinzonen Orchards Boginov en diens gekeurde zoon Watermill Falcon.