Newton Mansolein overtuigt juryleden

Automatische concepten

de 5 jarige ruin Newton Mansolein van Hitmaker uit Lovely Romance Mansolein ( Leonardo da Vinci x Ti King xx) blijft de juryleden overtuigen met zijn kwaliteiten. Gereden door Claire Saint-Michel, kwam Newton uit in de klasse Amateur 2 B die gelijk staat aan de M-1 klasse in Nederland, tijdens het concours van Haras de Jardy. Het was de eerste keer voor Newton dat hij in de reguliere dressuurklasse werd uitgebracht, maar dat leek de pret niet te drukken. Met een schitterende derde plaats van zeven starten, met een score van  64,417% wist de jonge ruin een mooi debuut te maken.

In juni verschenen Newton en Claire terug in de ring, maar nu weer in de jongepaardencompetities klasse Cycle Libre 2ème année. Het concours, georganiseerd door P&P Dressage, had een stratlijst van 10 combinaties in deze klasse. De absolute winnaar was Newton Mansolein met maar liefst 78,80% en dus een eerste premie.

Twee weken later was er het concours van Les Breviaires. In de klasse Cycle Libre 2ème année preliminaire behaalde Newton wederom een score van 78,80%. Nu goed voor een vijfde plaats van vijftien starters, maar wel met een eerste premie. De volgende dag was het de finale proef. Hier deden Newton en Claire er een schepje bovenop! Met een monster score van maar liefst 83,40% werden ze derde van de dertien starters, wederom met een eerste premie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *