Newton Mansolein

Deze langgelijnde, aansprekende hengst is een zoon van Hitmaker (Wynton x Cabochon) uit de predicaat "Excellent" Lovely Romance Mansolein van Leonardo Da Vinci uit de volbloed Ti King xx.
Newton Mansolein is een lieve hengst met een zeer aansprekend model. Goed aan de maat en beschikt over correct beenwerk. Hij heeft een goede stap, ruime draf en goede galop. Kan makkelijk schakelen en heeft tritt in de benen.
Zijn vader Hitmaker komt succesvol uit in het ZZ-Zwaar en laat alle potentie zien voor de Grand-Prix.
Zijn moeder Lovely Romance Mansolein is de halfzus van het Lichte-Tour paard Larimar Mansolein en heeft een dochter die opgeleid word door een Franse Grand-Pirx amazone. Deze nog relatief jonge en bijzondere moederlijn laat nu al zien over een sterke verervingskracht te beschikken en geeft nieuwe looks en kwaliteiten door aan haar nazaten.

Newton Mansolein heeft veel potentie voor de sport.


Hitmaker
Z2 drs
Wynton
GP Drs
Jazz
GP drs
Cocktail GP drs
Charmante
Acacia
prok
Matador GP drs
Aktionella
Maduna
elite sport drs ZZL
Cabochon
keur
Vincent GP drs
Gonnie
Catriena
pref prest
Pantheon xx
Waduna
Lovely Romance Mansolein
keur
Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xx
Square Note xx
DonataDavignon I
Donja
Romance xxTi King xxArctic Tern xx
Ilrem xx
Laura s Venture xxDom Racine xx
Marie de Russy xx
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
TB-12
56.54%

De vader is: Hitmaker.

Foto Hengst Hitmaker nakomeling Wynton x Cabochon x Pantheon xx

Hitmaker is een 1.72 metende donkerbruine hengst die in zowel de 1e als ook de 2e en 3e bezichtiging opviel door zijn mooie voorkomen, veel souplesse in beweging en zijn altijd aanwezige front & looplust. Hitmaker werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en hier wist hij op de 3e plaats te eindigen. De jury roemde de hengst om zijn elegantie, kracht, front en een mooie voorbeentechniek. Ook in het werk valt de hengst op middels zijn enorme werklust, mooie front en veel tritt in beweging.

Hitmaker heeft een goede 50 dg test afgelegd waarbij hij opviel door zijn fraaie hengsten opdruk, veel front, een goede werkwilligheid, goede beentechniek en een opvallend krachtige & gedragen galoppade aldus de jury. Als fok- en aanparingsadvies werd genoemd: Hitmaker kan model, maat en formaat toevoegen en het voorbeengebruik verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij. Het bevruchtend vermogen van Hitmaker heeft de hoogst haalbare klassering!

Hitmaker ontving van de KWPN keuringscommissie een uitstekende moederrapportage. Moeder Maduna (1.70 m. Keur, Sport (dres) v. Cabochon) heeft zelf verdienstelijk ZZ-licht gelopen. Uit deze moeder komen zeer goed bewegende dressuurpaarden met maat, veel front en een uitmuntend karakter. De meesten werden dan ook als jong talent al verkocht naar het buitenland en lopen succesvol in de sport, oa Saffierduna (v. Flemmingh) die bij de Young riders deel uitmaakt van het Italiaanse team. Bloedinbreng komt vanuit grootmoeder Catriena, een Preferente Prestatiemerrie van de Engels volbloed Pantheon xx. Catriena bracht 5 dressuurpaarden die allen tussen Z2- & Grand Prix niveau presteren.

Hitmaker wordt momenteel succesvol uitgebracht in de klasse Z1 door zijn vaste amazone Jennifer Sekreve. Trainer Johan Hamminga heeft veel vertrouwen in Hitmaker, die laat zien over veel talent voor de zwaardere oefeningen te beschikken.


De moeder van Newton Mansolein: Lovely Romance Mansolein

Foto Lovely Roamnce Mansolein moeder van Newton Mansolein

Lovely Romance Mansolein is een donkerbruin hoogst edel, hoogbenig en langgelijnd merrie met expressieve bewegingen. Lovely Romance Mansolein is alles en meer van wat we hadden verwacht. Ze is luxe in haar belijningen en heeft de prachtige kenmerken van de volbloed meegekregen in haar exterieur met de moderne eigenschappen van het ultime dressuurpaard. Een kwaliteitsvolle merrie waarmee we in de toekomst de prestatierijke lijn van haar moeder, I'll Take Romance voort zullen zetten.

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.
Joyline Mansolein; 2014 (Lord Leatherdale)

Kalypso Mansolein; 2015 (Everdale) Stamboekkeuring Selle Francais opgenomen met 15,8/20
Sport (Dr) predicaat bij KWPN. ZZ-Licht geklasseerd

Lara Mansolein; 2016 (Alexandro P) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 73 punten waaronder een 8 voor de draf. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".
L-1 dressuur geklasseerd

Newton Mansolein; 2018 (Hitmaker) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 69,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk.
Vijfde in Cycle Classic 4 jr. dressuurpaardencompetities

Osiris Mansolein; 2019 (Jerveaux) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 76,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Polaris Mansolein; 2020 (Jerveaux) Kampioen op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 81,5 punten waaronder een 9 voor zijn draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur" Hiermee Elite verklaard !

Romance Mansolein; 2021 (Dante US) tweede tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9 voor de draf, galop en algemene indruk! Met gemiddeld 84% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".