Othello Mansolein

Othello Mansolein is een zeer groot, stoer hengstveulen met nu al een echte hengstenopdruk. Met zijn koele karakter en imposante voorkomen, een jongen die je niet snel over het hoofd ziet. Ook in beweging is alles groot en opvallend. Deze stoere jongen kan alles. Hij beweegt zeer bergopwaarts met zeer veel afdruk en beentechniek en een snel sterk achterbeengebruik. Ook in de galop zien we deze kwaliteiten terug. Zijn stap is correct en goed door zijn lijf. Met zijn indrukwekkende front en imposante bewegingen lijkt dit hengstveulen alles in huis te hebben om uit te groeien tot een topper.


Deparon USDeveraux
GP drs Prämienhengst
Depardieu 11
GP drs
De Niro GP drs
Elfi
Donata K
Staatsprämie
Donnerhall GP drs
Wenke K
Lanya 2Londonderry
PSG/Inter I
Lauries Crusador xx
Windsor Queen
Ramira
Staatsprämie
Rotspon
Walencia
Zonne Fleur
L-dressuur
Tango
Grand Prix dr
Jazz
pref Grand Prix dr
Cocktail G. Prix pref
Charmante keur pref
O.Bertje
prest pref keur
Contango G.Prix pref
Cordola ster pref
Kellyfleur
elite sport(dres) Z-1 dres Grand Prix
Flemmingh
pref 1.30 cso
Lacapo
Texas
Bellefleur
ster pref keur
Purioso keur
Hillie
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
33.01%

De vader is: Deparon US.

Foto Hengst Deparon US nakomeling Deveraux x Londonderry x Rotspon

Deparon U.S. heeft een prachtige bloedvoering, via vaderskant dubbel Donnerhall gecombineerd met veel Engels-volbloed aan moederszijde.

Deveraux x Londonderry x Rotspon x World Cup I x Bleep XX x Gotthard

Deparon U.S. heeft in 2018 ook aantal aansprekende resultaten neergezet onder Dinja van Liere. In de Subli Cup waren ze meerdere keren hoog geklasseerd. De eerste veulens geboren in 2018 waren zeer opvallend. Bij Paul Schockemöhle hebben ze een aantal merries in 2017 met hem geïnsemineerd wat resulteerde in een Kampioensveulen in Lewitz / Mecklenburg. Wij kijken uit naar zijn eerste veulenjaargang in nederland.

Deparon U.S. kwam voor het eerst ten tonele, tijdens de kwalificatie voor 3-jarige hengsten voor het Hannoveraner Bundeschgampionat in Verden 2017. Hier liep hij onder Julia Watzek naar een 2e plaats. Score; stap 8.0, draf 9.0, galop 8.5, 'ausbildung' 9.0 en lichaamsbouw 8.0, totaalscore 8.5. Tijdens de finale op het Bundeschampionat voor alle 3-jarige hengsten van geheel Duitsland eindigde Deparon U.S. op een hele mooie 4e plaats. Hij kreeg net als de hengst Secret een 8.5 voor zijn draf. Secret draaft meer spectaculair maar Deparon U.S. draaft met een techniek van verzameling en kracht vanuit het achterbeen. Dit is ook niet verwonderlijk omdat zijn vader, de Grand Prix-hengst Devereaux dubbel ingeteeld is op Donnerhall. Via moederszijde de Hannoveraner tophengsten Londonderry x Rotspon x World Cup I, maakt Deparon U.S. tot een zeer interessante gefokte hengst. Zijn overgrootmoeder Walencia, Kampioen op de DLG-Show Hannover 1986 is ook de moeder van het Grand prix-paard Camaran.

Deparon heeft een echt hengstenmodel met een correct fundament. Hij loopt met veel kracht vanuit het achterbeen en heeft veel tact.


De moeder van Othello Mansolein: Zonne Fleur

Foto Zonne Fleur moeder van Othello Mansolein

Zonne Fleur is een royaal gebouwde merrie die mooi in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. Ze heeft veel ras en uitstraling en beweegt met veel allure. Haar basisgangen zijn bergopwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en een prachtige beenzetting van het voorbeen. Een merrie met veel potentie en uitstraling en bovenal een ontzettend lief en open karakter.
Haar bloedlijn is opgebouwd uit tophengsten van de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij en is een optelsom van internationale bewezen sport- en keuringspaarden. Zonne Fleur werd op vierjarige leeftijd beleerd en meteen uitgebracht in de sport. Ze behaalde tijdens haar wedstrijddebuut in de B dressuur direct tweemaal een eerste plaats en verdiende 5 winstpunten. Zonne Fleur is röntgenologisch goedgekeurd.

De moeder van Zonne Fleur is Kellyfleur, een elite sport dressuur merrie die Z1 dres. liep en enkele opvallende nakomelingen bracht. Zoals in 2006 Banjo,afstammend van Sandreo die op de veulenveiling van Dronten voor 9250 euro van eigenaar veranderde.
De in 2001 geboren merrie Unit W van Ferro uit Kellyfleur werd op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor 17.000 euro. En de in 2003 geboren dochter van Kellyfleur, Wendyfleur van Lord Sinclair I werd ook op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor een bedrag van 9250 euro en behaalde later het prok certificaat en werd ster met voor haar exterieur 70 punten en voor de bewegingen 80 punten.

Na Kellyfleur vinden we de merrie Bellefleur terug die de predikaten keur preferend en prestatie voert en een IBOP liep van 81 punten. Zij bracht de volgende succesvolle nakomelingen; van Pretendent het ZZ springpaard Ficomte, Ginina ook van Pretendent, zij liep Z2 dres. en verdiende de predikaten sport (dres.) preferent keur en prestatie. Verder bracht deze Ginia ook de aangewezen hengst Kasparov van Goodtimes. Ook Juventus een dochter van Apollonios xx liep Z2 dres.

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden, teveel om hier allemaal te noemen.
Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.

IPS Tango (Jazz x Contango x Amor) maakt furore onder het zadel van Hans Peter Minderhout. De nakomelingen van Tango vallen telkens weer postief op. Ook Flemmingh is niet weg te denken uit onze fokkerij. Hij drukte een onwisbare stempel op zijn nakomeliingen die succesvol zijn op keuringen, sport en fokkerij. Met name zijn goedgekeurde zonen Krack C en Lingh hebben wereldwijd beroemdheid om hun bewegings kwaliteit en vererving. Maar ook zijn goedgekeurde kleinzonen zoals Ampère, Johnson, Sandero, Sir Sinclaire, Trento B, Tuschinski, United, Vivaldi en Zhivago staan stuk voor stuk bekend als toppaarden in spé die uitblinken in ongelooflijke bwegingsvormen, prachtige exterieuren en verervingskwaliteiten.
Opvallend is dat Zonne Fleur tweemal het bloed voert van Purioso die op zijn beurt de vader is van de bewezen tophengst Cocktail die via zijn zoon Jazz een grote invloed heeft op de hedendaagse dressuurpaarden fokkerij.

Alles bij elk opgeteld mag wel duidelijk zijn dat Zonne Fleur een aanwinst is voor onze dressuurfokkerij en wij kijken zeer uit naar haar nakomelingen!Vererving Zonne Fleur:

Zonne Fleur brengt chique, hoogbeninge en langgelijnde nakomelingen met veel maat. Deze nakomelingen kenmerken zich door hun elegantie en sterke bewegingen. Allen draven ze met veel veer, souplesse en kracht. Daarnaast beschikken ze allemaal over veel schoudervrijheid. De galop is altijd bergopwaarts en sterk onder gesprongen. Het zijn paarden die een mooi silhouet hebben en een schitterend front. Haar nakomelingen hebben een goed karakter, zijn intelligent en scherp. Paarden die willen werken en graag wat extra geven.


Grace Mansolein; 2011 (Rhodium) overleden

Ike Fleur Mansolein; 2013 (Supério) 5de op het Nationale Franse kampioenschap, "Grande Semaine de Saumur" proef préliminaire Cycle Libre 3 voor 6 jr. dressuurpaarden,
Vele overwinningen met percentages tussen 70 en 81 % in de jonge paardencompetities Dressuur Frankrijk,
5de op de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 5 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 2de jaar in 2018,
9deop de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 6 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 3de jaar in 2019.
Sport(Dr.) predicaat bij het KWPN.
Z-2 geklasseerd in Frankrijk.

Jovanna Mansolein; 2014 (Everdale) Kampioen tijdens stamboekopname "France Dressage" te Quers. Predicaat Elite" ontvangen met 81,5% waaronder een 8,5 voor haar draf en exterieur.

Keltic Mansolein; 2015 (Glamourdale) L-1 dressuur geklasseerd.

Lady Mansolein; 2016 (Guardian S)

Narisha Mansolein; 2018 (Ferdeaux)
3de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 71,5 punten waaronder een 8,5 voor exterieur en een 8 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Othello Mansolein; 2019 (Deparon US)
4de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 74 punten waaronder een 8 voor exterieur en een 7,5 voor draf, stap en algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Parfait Mansolein; 2020 (Ferguson)

Rolex Mansolein; 2021 (Las Vegas) derde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor de draf en zijn exterieur. Met gemiddeld 83% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".