Ulicator de Fauntane K

Alligator Fontaine
1.50m spring
NorenSireMourne xx
Sariegail
CapucineKhereddine
Marjolaine
Nighty FontaineDark Tiger xxNasrullah xx
Spotted Beauty xx
ElyriaNykio
L´echappee xx
Diane D´anjou STB
1.50m spr sport(spr)
Jalisco B
1.60m cso
Alme
1.60m spr
Ibrahim
Girondine
TanagraFurioso xx
Delicieuse
Soie D´esclaEspoir D´escla.Pre Catelan II xx
Tzigane D´escala
Extase D´escalaTendre Amour
Glycine
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Franse merrielijn
69.92%

Ulicator is een mooie bloedgemaakte merrie met zeer hard/droog beenwerk, is mooi gelijnd en heeft een opvallend royaal bespierde hals. In haar basisgangen toont ze veel souplesse en kracht. Ook op de sprong toont de merrie veel inzet, vermogen en een goede techniek en niet minder belangrijk : razendsnelle reflexen! Wat ook haast niet anders kan met zo'n uitzonderlijke goede afstamming, die bestaat uit louter springtoppers! In de omgang is Ulicator een makkelijke fijne merrie, die heel sociaal is naar buiten toe.


Vererving Ulicator de Fauntane K:

Ook al is Ulicator zelf niet groot van stuk, haar nakomelingen hebben allen veel maat en formaat. Ulicator fokt haar correcte exterieur standaard door, net als haar royale halspartij en goede schouderligging. Haar nakomelingen kenmerken zich verder door hun fijne karakter. Het zijn werkwillige bloedpaarden die zonder uitzondering drie zeer goede basisgangen hebben. Paarden die met veer en kracht draven en galopperen. Ook op de sprong zien we de kwaliteiten van hun moeder duidelijk terug. Haar nakomelingen springen vlug van de grond en hebben veel overzicht op de sprong. Al met al bloedmooie nakomelingen met grote potentie voor de sport!


Lorraine Mansolein Z; 2009 (Lovefever II) 1ste plaats kür op muziek klasse Z-2 in schapenkop trofee,
Diverse klasseringen in het ZZ-zwaar dressuur.

Vitesse Mansolein Z; 2010 (V Alba R) Klasseringen in Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden, Springen 1m15 geklasseerd.

Icarus Mansolein; 2013 (Warrant) Overleden.

Camille Mansolein Z; 2015 (Comilfo Plus Z) Kampioen stamboekkeuring Selle Francais voor buitenlandsepaarden met gemiddeld 7,6 voor exterieur,
2de plaats in kampioenschap vrijspringen te Luxeuil les Bains, met een 8 voor balans, vermogen en voorzichtigheid op de sprong en een 8,5 voor springmanieren,
Diverse klasseringen in de Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden.

Dorian Mansolein Z; 2016 (De Flor 111 Z) 56ste tijdens Z-Festival springveulens met een 8 voor type en een 7,5 voor algemene indruk,
Verkocht tijdens online veiling Zangersheide naar Turkije. Springen 1m20 geklasseerd.

Maestro Mansolein; 2017 (Henkie) 2de op stamboekkeuring France Dressage met een gemiddels score van 77% waarvan een 8,5 voor zijn draf en een 8 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur". Dressuur L-2 geklasseerd.

Olize Mansolein; 2019 (Imposantos).

De directe familie van Ulicator de Fauntane K:

Ulicator de Fauntane K is een driekwart zus van de internationale top merrie Jalisca Solier, die onder Steve Guerdat voor het Zwitserse A- kader springteam, reeds vele overwinningen op haar naam heeft staan. Ze wonnen Brons op de Olympische spelen van Hong Kong in 2008 met het team en individueel werden Steve Guerdat en Jalisca Solier knap tiende! Ulicator de Fauntane K werd gefokt door de wereldberoemde fokker Kees Klaver uit Nederland, die onder andere ook de fokker is van het spring-fenomeen Taloubet Z, die onder Christian Ahlmann vele overwinningen achter zijn naam heeft staan in de internationale toprubrieken.

De moederszijde van Ulicator is ook zeer interessant. De vader van de moeder is de befaamde springhengst Jalisco B, vader van bekende springpaarden als: Quidam de Revel, Papillion Rouge, Dollar Du Murier, Quito de Baussy, Rochet M en Olisco. Jalisco B staat tweede op de World Breeding Ranking!
Maar dat zijn niet het enige opvallende paarden uit deze lijn. De moeder van Ulicator de Fauntane K, Diane D' Anjou, was zelf een zeer goed sportpaard. Ze kwam uit op 1m50 niveau en behaalde het Sportpredicaat. De moeder van Diana D'Anjou, Soie D'Escla, gaf meerdere nakomelingen waaronder ook het 1m50 springpaard Air De Soi (v. Jokris).
Uit de verdere moederlijn komen ook de SBS goedgekeurde dekhengst Horizon (v. Coco xx), de Selle Francais goedgekeurde hengst Ric et Rac (v. Saint Gothard xx), de Selle Français goedgekeurde hengst Tams Du Plessis komt ook uit deze stam, net als Argento Di Sabuci.


De stam van Ulicator de Fauntane K:

Verder in de afstamming van Ulicator vinden we de bekende Franse hengst Espoir d 'Escla en Tendre Amour die beide hun sporen verdienden in de springpaardenfokkerij. Espoir d' Escla is bekend om zijn zeer goed presterende nakomelingen in de Eventing, waar meerdere van zijn nakomelingen tijdens evenementen als CCI*** Samur en Compegne hoge klasseringen behaalden. Ook gaf deze hengst vele goede springpaarden die actief waren in de reguliere springsport tot en met de Grand-Prix. Uit de hele lijn van Espoir komen maar liefst meer dan 46 goedgekeurde dekhengsten, waaronder ook Tendre Amour, die we direct terug zien in de afstamming van onze merrie Ullicator.
Een andere Franse tophengst zoals Nankin komt ook uit de stam van Espoir, net als de verervers Double Espoir en Plein D' Espoir. Via Double Espoir, werden er meer dan 56 dekhengsten goedgekeurd waaronder de grootse namen als Flipper D' Elle, Bis de la Mare, Espoir de Semilly en Galant de Semilly. Die allen via hun nakomelingen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Zo zien we dat de hele Espoir stam van grote invloed is geweest, en nog steeds is, op de hedendaagse springpaardenfokkerij en veelvuldig bij vele internationale springtoppers terug te vinden. Uit de stam van Ulicator de Fauntane K komen meerdere 1m40 en 1m45 springpaarden zoals Atropine II, Noria de Galeste, Prune des Ibis, Carmine Louvo en Ipso de Poheton.


De vader is: Alligator Fontaine.

Foto Hengst Alligator Fontaine nakomeling Florenstan I

De vader van Alligator de Fontaine is Noren, een kleinzoon van de zeer bekende volbloed Mourne xx (die ook Laudanum xx bracht die een steunpilaar van de Franse fokkerij). Noren was Paard van het jaar 1982, winnaar van 10 internationale Grand- Prix’s in 3 seizoenen en negende van de wereld beker in 1983. Noren die slechts enkele veulens per jaar gaf, is behalve vader van Alligator Fontaine ook de vader van Crakerjack ex. Béguin du Pas die winnaar was van de CSI in de USA, alsmede de wel bekende Franse paarden Baron du Percher (ISO 149), Eden du Thal (ISO 150), Fillie de Noren (ISO 153) Arene de Garmeaux (ISO 133, CSI), Best Bride (ISO 136, CSI), Chabgar Mail (ISO 134, CSI), Chernoren de la Ji (6jarige Finalist, ISO 131), Dabgar Mail (ISO 132), Djamel (ISO 136) en Fleuron du Plessis (6 jarige Finalist, ISO 138). Ondanks dat Noren weinig voor de dekdienst werd ingezet, heeft hij in de 6 jaar dat hij dekte (van 1987 tot 1992) een opvallend hoog aantal zeer goed presterende nakomelingen nagelaten. Van de 70 geboortes waren er 49 die hoog op de sportindexen stonden en waarvan 13 paarden een ISO hadden van 130 of meer.

De moeder van Alligator Fontaine is Nighty Fontaine. Deze dochter van Dark Tiger (vader van enkele zeer opvallende Internationaal presterende nakomelingen) voert ruim 88 % volbloed.Nighty Fontaine is de zus (zelfde moeder) van de wereld beroemde hengst I Love You die in de Franse fokkerij van onschatbare waarde is geweest! Naast Alligator Fontaine bracht Nighty Fontaine nog twee andere internationale toppaarden, Frisco Mail (Hand in Glove xx) en Frascator Mail (van Jalisco B) die kampioen van de zeven jarige hengsten werd in 2000 en winnaar was van de Grand- Prix CSI op acht jarige leeftijd. De oma van Alligator Fontaine,Elyria is ook de moeder van de hengst I Love You (Almé) die winnaar was van de wereldbeker in 1983, paard van het jaar was in 1983 en in Amerika kampioen van de wereldbeker werd in 1984. Ook is hij vader van de internationale toppaard Jolly Good (almé) die winnaar was van de CSIO in Amerika, en vele andere uitmuntend presterende nakomelingen en goedgekeurde zonen.

Alligator Fontaine is de enige hengst waarvan de vader paard van het jaar was en waarvan de moeder een zus is van de een hengst van het jaar.

Eigen prestaties van Alligator Fontaine :
Alligator Fontaine is een van de best presterende hengsten uit Frankrijk. Hij was de beste in de groep van 8 en 9 jarige paarden tijdens de ISO, gereden door Michel Robert, winnaar van de CSI en CSIO in Balye (eerste in de Grand- Prix) net als in Dublin, Dinard, Deauville, Hickstead (eerste in de Derby op tijd), Gijon, Jardy, Jerez, Parij- Champ de Mars en La Baule.

Op 10 en 11 jarige leeftijd won hij met Eric Navet in Aachen (drie maal tweede), Cannes, Deauville (2 overwinningen), Caen (winnaar van de hengstenproef), Paris-Bercy, Modena, Genèce, Jardy (eertse in de Grand- Prix), Bordeaux (twee overwinningen, en tweede in Sires of the World, best French Stallion), La Baule (tweede in de Derby 99 & 2000), Vichy (eerste in de Derby, tweede in deGrand- Prix), Frans Kampioen in 1999 in Fontainebleau, Voted "Performing stallion of the year 1999" en behaalde de hoogste ISO ooit tot op de dag van vandaag met een ISO score van 190 !!! In zijn sportcarriëre verdiende hij ruim 1,5 miljoen Franse Francs ofwel rond de 230.000 euro.

Nakomelingen van Alligator Fontaine:
Het eerste dekseizoen van Alligator was in 1994. Vijf vierjarige nakomelingen kwalificeerden zich voor de Franse finales voor jonge springpaarden in 2000, waardoor Alligator als beste van zijn generatie kon worden benoemd op basis van zijn nakomelingen.

Andere opvallende paarden zijn :
Imperial Fontenelle ISO 112, Igator de L'Abbaye ISO 112, Icône du Banney ISO 113, Izoard ISO 125 en Icare de Boisy ISO 130, allemaal vier jarige finalisten tijdens Fontainebleau 2000; net als Hyla Fontaine finalist vier jaar oud in 1999, en exporteerd naar Zwitserland; Isba du Taillis ISO 115. Op dit moment is wellicht zijn meest bekende nakomeling de top merrie Jalisca Solier (mv. Jalisco B) die onder de Zwitserse ruiter Steve Guerdat internationaal een graag geziene deelnemer is. De combinatie wist al vele overwinningen binnen te halen voor de Zwitserse ploeg.

Onze merrie Ullicator (mv. Jalsico B) is een driekwart zus van de zeer interessante Jalisca Solier.

Ook op veiling zijn de nakomelingen van Alligator zeer geliefd en gaan ze veelal voor zeer hoge prijzen weg. Alligator Fontaine en zijn nakomelingen zijn overal bekend en geliefd. Zo lopen er nakomelingen van hem in Agentinië, België, Brazilië, Engeland, Nederland, Italië en de USA. Dat hij zich meer dan bewezen heeft in zowel de sport als de fokkerij bewijst onder andere dat hij geplaatst werd bij de beste 200 fokhengsten ter wereld.