Vitesse Mansolein Z

Vitesse Mansolein Z is het type paard wat opvalt. Iedereen die haar ziet wil gelijk weten wat voor een paard dat is. Ze valt niet alleen op vanwege haar maat en mooie kleur, maar ook vanwege haar luxe verschijning en uitstraling. En daar houdt het niet bij op, want niet alleen op stand is ze opvallend, in beweging laat ze zien een ware kunstenares te zijn.
Haar draf heeft veel ruimte, elasticiteit en flair en haar galop is ruim, goed door het lijf en altijd goed van de grond.
Op de sprong laat ze hetzelfde beeld zien. Inzicht in de sprong, een goede beentechniek en bascule en vooral veel gemak en vermogen. Een paard wat nu al laat zien alles in huis te hebben om uit te groeien tot een zeer bijzonder sportpaard!


V.Alba RRubert RMermus R
keur
Burggraaf pref
Dwermie pref prest
Cubertha
sport(spr) keur
Joost pref
Subertha
keur pref prest
O.Alba 5
prest
Pit IPilot
Findra Verbandsprämie
Alba
ster prest
Lord
Ibylle Staatsprämie
Ulicator de Fauntane K
keur, 1.00 cso 0.80 eventing
Alligator fontaine
1.50 cso
NorenSire xx
Capucine
Nighty FontaineDark Tiger xx
Elyria
Diane D'anjou STB
1.50m cso
Jalisco B
1.50 cso
H.Alme Z 1.60 cso
Tanagra
Soie D'esclaEspoir D'escla
Extase D'escla
Schimmel
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Franse lijn
53.71%

De vader is: V Alba R.

Foto Hengst V Alba R nakomeling Rupert R x Pit I x Lord

Holst. Stam 104a. V Alba R trok op de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide 2007 alle aandacht naar zich toe. Deze beeldschone zoon van de internationale tophengst Rubert R liet op de keuring onder het zadel alle goede eigenschappen zien, die nodig zijn om een echte topper te worden.

Deze zeer interessant gefokte hengst is de enige zoon van de internationaal springende en bij Studbook Zangersheide ingeschreven hengst Rubert R. Vader Rubert R is zelf niet beschikbaar voor de fokkerij, hij wordt door Peter Charles uitgebracht op het hoogste niveau van de internationale springsport. Rubert R heeft maar een klein aantal kinderen, maar ze behoorden tot de parels van de KWPN-keuringen, vrijspringwedstrijden en testen onder het zadel.

V Alba R komt uit één van Holsteins beste springstammen, te weten 104 a. Moeders vader Pit I geeft het raffinement door van springpaardenvererver Pilot, gevolgd door de Holsteiner stempelhengsten Lord en Moltke I.

Uit de zeer bekende Holsteiner stam 104 a komen onder meer de in Nederland bekende hengsten S Alba R, Corland en Celano. Andere bekende hengsten uit deze stam zijn Acoretto, Aktion Hero, Caballo, Caretano Z, Chico`s Boy, Contendro I en II, Leuthen I en II, Capitano en Carneval. Er zijn minstens 40 goedgekeurde hengsten uit deze stam voortgekomen.

Na het dekseizoen 2009 gaat V Alba R naar Ben Schröder en wordt dan verder opgeleid voor de sport. Hij springt met zeer veel vermogen, heeft een goede voorhandtechniek en een voortreffelijk gebruik van de achterhand. De patent springende V Alba R munt ook uit door zijn zeer goede galop. Mede daardoor laat hij zich heel fijn bewerken.

V Alba R is een grote belofte voor de toekomst!


De moeder van Vitesse Mansolein Z: Ulicator de Fauntane K

Foto Ulicator de Fauntane K moeder van Icarus Mansolein

Ulicator is een mooi bloedgemaakt paard met zeer hard/droog beenwerk en is luxe gelijnd. Haar basisgangen zijn soepel en krachtig en opvallend elegant voor een springpaard. Ook op de sprong toont de merrie veel inzet, vermogen en een goede techniek. Wat ook haast niet anders kan met zo'n uitzonderlijke goede afstamming die bestaat uit louter springtoppers!

Ulicator de Fauntane K is een Frans gefokt KWPN merrie. Haar vader is de Franse springkampioen Alligator Fontaine die maar liefst een ISO (springindex) van 190 punten heeft (de gemiddelde Franse Grand- Prix springhengst heeft een ISO van rond de 130 punten).

De moederszijde van Ulicator is ook zeer interessant. De vader van de moeder is de befaamde springhengst Jalisco B, vader van bekende springpaarden als: Quidam de Revel, Papillion Rouge, Dollar Du Murier, Quito de Baussy, Rochet M en Olisco.
Jalisco B staat tweede op de World Breeding Ranking!

Ulicator de Fauntane K is een driekwart zus van de internationaal top merrie Jalisca Solier die onder Steve Guerdat reeds velen overwinning op haar naam heeft staan voor het Zwitserse A- kader springteam. Ze wonnen Brons op de Olympische spelen van Hong Kong in 2008 met het team en individueel werden Steve Guerdat en Jalisca Solier knap tiende!
Ulicator de Fauntane K werd gefokte door de wereldberoemde fokker Kees klaver uit Nederland die onder andere ook de fokker is van het spring fenomeen Taloubet Z die onder Christian Ahlmann vele overwinningen achter zijn naam heeft staan in de internationale top rubrieken.

Maar dat is niet het enige opvallende paarden uit deze lijn. De moeder van Ulicator de Fauntane K, Diane D' Anjou was zelf een zeer goed sportpaard. Ze kwam uit op 1.50 mtr. niveau en behaalde het Sportpredicaat. De moeder van Diana D'Anjou, Soie D'Escla gaf meerdere nakomelingen waaronder ook het 1.50 mtr. springpaard Air De Soi (v. Jokris).
Uit de verdere moederlijn komt ook de SBS goedgekeurde dekhengst Horizon (v. Coco xx) en de Selle Francaise goedgekeurde hengst Ric et Rac (v. Saint Gothard xx).

Verder in de afstamming vinden we de bekende Franse hengst Espoir d 'Escla en Tendre Amour die beide hun sporen verdienden in de springpaardenfokkerij. Espoir d' Escla is bekend om zijn zeer goed presterende nakomelingen in de Eventing waar meerdere van zijn nakomelingen tijdens evenementen als CCI*** Samur en Compegne hoge klasseringen behaalden.Ook gaf deze hengst vele goede springpaarden die actief waren in de reguliere springsport tot en met de Grand-Prix.
Uit de hele lijn van Espoir komen maar liefst meer dan 46 goedgekeurde dekhengsten waaronder ook Tendre Amour, die we direct terug zien in de afstamming van onze merrie Ullicator.
Een andere Franse tophengst zoals Nankin komt ook uit de stam van Espoir net als de verervers als Double Espoir en Plein D' Espoir.
Via Double Espoir, werden er meer dan 56 dekhengsten goedgekeurd waaronder de grootse namen als Flipper D' Elle, Bis de la Mare, Espoir de Semilly en Galant de Semilly. Die allen via hun nakomelingen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Zo zien we dat de hele Espoir stam van grote invloed is geweest, en nog steeds is, op de hedendaagse springpaardenfokkerij en veelvuldig bij vele internationale springtoppers terug te vinden is.

Met deze uitleg van de hele stam waar Ulligator uit stamt wordt duidelijk wat een ongelooflijke prestaties deze stam heeft gebracht en dat onze merrie Ulicator een zeer waardevolle merrie is voor de fokkerij.
Want goed bloed verloochend zich niet !Vererving Ulicator de Fauntane K:

Ook al is Ulicator zelf niet groot van stuk, haar nakomelingen hebben allen veel maat en formaat. Ulicator fokt haar correcte exterieur standaard door, net als haar royale halspartij en goede schouderligging. Haar nakomelingen kenmerken zich verder door hun fijne karakter. Het zijn werkwillige bloedpaarden die zonder uitzondering drie zeer goede basisgangen hebben. Paarden die met veer en kracht draven en galopperen. Ook op de sprong zien we de kwaliteiten van hun moeder duidelijk terug. Haar nakomelingen springen vlug van de grond en hebben veel overzicht op de sprong. Al met al bloedmooie nakomelingen met grote potentie voor de sport!


Lorraine Mansolein Z; 2009 (Lovefever II) 1ste plaats kür op muziek klasse Z-2 in schapenkop trofee,
Diverse klasseringen in het ZZ-zwaar dressuur.

Vitesse Mansolein Z; 2010 (V Alba R) Klasseringen in Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden, Springen 1m15 geklasseerd.

Icarus Mansolein; 2013 (Warrant) Overleden.

Camille Mansolein Z; 2015 (Comilfo Plus Z) Kampioen stamboekkeuring Selle Francais voor buitenlandsepaarden met gemiddeld 7,6 voor exterieur,
2de plaats in kampioenschap vrijspringen te Luxeuil les Bains, met een 8 voor balans, vermogen en voorzichtigheid op de sprong en een 8,5 voor springmanieren,
Diverse klasseringen in de Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden.

Dorian Mansolein Z; 2016 (De Flor 111 Z) 56ste tijdens Z-Festival springveulens met een 8 voor type en een 7,5 voor algemene indruk,
Verkocht tijdens online veiling Zangersheide naar Turkije. Springen 1m20 geklasseerd.

Maestro Mansolein; 2017 (Henkie) 2de op stamboekkeuring France Dressage met een gemiddels score van 77% waarvan een 8,5 voor zijn draf en een 8 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur". Dressuur L-2 geklasseerd.

Olize Mansolein; 2019 (Imposantos).